Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() TIGER81 BMW 745 E65 TYCHY | 2005-11-30 08:28:59 Masz 2 wyjścia wymiana lub naprawa. naprawa jest mozliwa ale nie prosta ( http://www.ruru.ch/pages/Tinker/BMWKombi/index.htm ) - kilka obrazków jak to wykonać ale osobiście nie polecam samemu podejmowania się takiej czynności jeśli nie miałeś z czymś takim jeszcze do czynienia, Ja próbawałem i mi się wyświetlacz rozciekł. Jest gość na pomorzu który takie naprawy wykonuje za 300zł. Po uszkodzeniu swojego byłem zmuszony kupic inny licznik, wiec to zrobiłem - koszt ok 300zł + ok 200zł zaprogramowanie tego, no i musisz miec kogoś kto ma sprzęt i potrafi to dobrze zrobić bo w serwisie tego nawet nie potrafią jeśli licznik nie jest nowy. W liczniku który kupiłem brakowało tylko jednego pixela - byłem zadowolony, ale po kilku godzinach jazdy zaczęły znikać kolejne, takze nie ma pewności co do działania. Minusem przy naprawie jest napewno to ze trzeba ściągać wskazówki bo nie jest się w stanie założyć ich w takiej pozycji jak były pierwotnie. Z którego roku masz samochód? To jest wazne bo jeśli masz licznik taki jak na zdjęciach z odpinanym IKE (modułem) to dobrze jest go wymienic na inny przekładając swój moduł. Taka operacja nie wymaga zadnego dodatkowego programowania co jest wazne. Ja słyszałem że pixele znikają na wskutek ingerencji w stan licznika oraz jakiekolwiek programowanie z tym związane chociaż nie wiem jaki to może mieć wpływ na utrate połączenia wyświetlacza z taśmą przewodzącą, a mam troche pojęcia o tym. Więkrzość E39/E38 które stoją z jakimiś śmiesznymi przebiegami mają ten sam problem, a widziałem jedną w nienajlepszym stanie z 1996r z przebiegiem blisko 300tyś i wyświetlacz wyglądał jak nowy. W X5 dopiero został zastosowany licznik w którym jest możliwa wymiana samego wyświetlacza. |
![]() TIGER81 BMW 745 E65 TYCHY | 2005-11-30 14:53:37 Fakt komunikaty są źle napisane ale oznaczają sprawdzenie klocków hamulcowych i światła przeciwmgielne z przodu. Serwis ma racje mówiąc że samego wyświetlacza się nie da wymienić w E39, wogółe po co to robić gdy sam wyświetlacz (płytka ciekłokrtstaliczna) jest dobra. Jak juz napisałem tzw. taśma przewodząca (ostatnie zdjęcie - taka gumka) traci tylko kontakt do wyświetlacza. Po rozebraniu dosłownie całego licznika i poskładaniu go na nowo wszystko działa znowu. Licznik do E39 został zaprojektowany jako bezobsługowy, jesli coś ulegnie uszkodzeniu nalezy wymienic cały licznik i z takiego założenia wychodzi serwis. Ale człowiek nie jest istotą głupią - jakoś to wszystko zostało do kupy poskładane , więc znalazł sposób by go rozebrać. Wszystko się rozbiera bardzo prosto za wyjątkiem wskazówek. Uszkodzone pixele to jest mankament tych liczników dlatego dopiero do BMW X5 w 2002r wsadzono licznik w którym była przewidziana wymiana samego wyświetlacza. W celu wykonania tej operacji nie trzeba rozbierać całego licznika jak w przypadku poprzednika z E39/E38, wystarczy ściągnąc samą obudowę i od razu mamy dojście do wyświetlacza który można poprostu wypiąć w całości. Polecam wymiane na inny nie koniecznie nowy. Najpierw wymontuj swój i sprawdź czy masz z tyłu odstający modół (jak na foto) i spisz sobie nr BMW i VDO z licznika. Te numery są istotne w celu dopasowania odpowiedniego licznika. Cała wymiana to koszt ok 500zł - zależy od tego za ile uda się kupić licznik, naturalnie nie nowy, chociaż widziałem na allegro że koleś sprzedaje po 475nowe. w przypadku nowego programowanie jest prostrze i kazdy serwis się tego podejmie. |
![]() TIGER81 BMW 745 E65 TYCHY | 2005-12-01 10:40:51 Jestem pewien ze wyswietlacz jest dobry (tam sie nie ma co popsuć). Wyświetlacz od inspekcji to ten sam wtświetlacz, ale szczerze mówiąc jeszcze ani razu nie spotkałem się z tym żeby tam nie było nić widać. Widziałem wiele liczników z uszkodzonymi pixelami, ale część wyświetlacza serwisowy zawsze był w pełni sprawny. Mój stary licznik posiadam z tym że ma on rozcieknięty wyświetlacz wlaśnie w miejscu serwisowego. Będe go reaktywował jak kupie uszkodzony licznik, byle płytka wyświetlacza była dobra. |
![]() TIGER81 BMW 745 E65 TYCHY | 2005-12-05 08:01:22 Czujniki klocków hamulcowych powinny znajdować się na lewym przednim i prawym tylnym kole. Co do czujnika temp to o ile dobrze pamiętam jest zamocowany pionowo z prawej strony na łączeniu błotnika ze zdezakiem. http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=75578142 To powinno rozwiązać problem z wyświetlaczem. |
![]() Pablo-79 BMW E-39 Czarnków | 2005-12-06 18:27:11 PIOCHU-M jak możesz to wyślij mi jakiś namiar na poczte bo Ja dziś wyjężdzam na kilka dni i niebęde miał dostepu do kompa, adres : pawex@poczta.fm Fakt że nie mam blisko ale jak bym sie z nim umówił że zrobi na miejścu to bym pojechał (mam ok 170 km do Koszalina) Z góry Ci bardzo dziękuje. |