!!! wycieki !!! preparaty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć wszystkim.Mam pytanie.Czy ktoś może mi udzielić odpowiedzi lub porady czy drobne wycieki oleju z silnika(1.6 16v) można zlikwidować za pomocą środków dodawanych do oleju silnikowego,dostępnych między innymi na stacjach benzynowych.Jeżeli ktoś używał tej metody,prosze o odpowiedzi.Czy może to zaszkodzić silnikowi,bo mam pewne obawy?

Ja użyłem preparatu firmy STP do silnika 1.6 D i wycieki ustały, mojemu silnikowi to nie zaszkodziło, no ale to 1.6 D a nie 1.6 16V, w każdym razie swoją rolę spełnił

Ale skad dokladnie Ci cieknie? Jesli tylko spod dekla to wystarczy odkrecic pare srub, wymienic uszczelke, skrecic ponownie i po problemie.

Ja bym polecał preperaty STP.Napewno nie zaszkodzą tylko stouj sie do instrukcji podanej na opakowaniu.U mnie taki preparat przedłużył o ok 10 tys km czas do wymiany uszczelniaczy na zaworach

Dzieki.wyciek pojawil sie bodajze po wymianie oleju gdy kupilem essika.Nalalem 10w40,bo taki zalecaja do aut z wiekszym przebiegiem.Niepowinno wyplukac osadow no ale moze tak sie stalo.Napewno niecieknie z pod dekla.To gdzies z tylu pod kolektorem albo nizej..Dokladnie to niewidac nawet z kanalu.Trzeba by wyciagac silnik.A to jednak koszty,wiec sprobuje najpierw srodka.