Dlaczego stanal?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc! Moze ktos z Was spotkal sie z takim problemem. Jezdze na gazie (LPG a nie alkohol ). ostatnio po przejechaniu 178 km auto zaczelo mi przerywac. Przerzucilem na benzyne i pojechalo dalej bez problemow. Po zatankowaniu gazu (okazalo sie ze jeszcze byl gaz w zbiorniku) jezdzilem bez problemow do dzis. Przejechalem od tankowania ok 170 km. Znow zaczal przerywac. Myslalem ze cos sie przytkalo wiec jakis kilometr jechalem na przerywajacym gazie. Auto padlo. Teraz nie mo0ge go uruchomic nawet z benzyny (o pchaniu nie ma mowy bo to automat). Co moze byc tego przyczyna??
Pozdrawiam
Ajgor

Stawiam, na coś z prądami.
Może cewka, albo kopółka
NIE mam pojęcia, jeszcze nie miałem takiego przypadku

Bardziej mi to pasuje na awarie instalki... ew. ciooolaty gas. Sprawdz instalke (filtr, styki, itp)

przerabialem.

a ile sie wkurwialem to moje.

rada jest prosta - ja najpierw wymienilem swiece i kable, poprawa byla ale nie duza, dalej jak sie zagrzal to stawal na gazie.

przyczyna? bardzo prosta, ubytek plynu w chlodnicy, sprawdz to _koniecznie_ bo jak nie ma plynu zamarza parownik a ze zima to bez plynu auto na benie jakos jechalo.

heh... tylko dlaczego nawet po wylaczeniu "komputerka" nie chce zapalic na benzynie??

tez tak mialem, na cieplym nie palil na benie.

nie filozofuj tylko idz sprawdz ile masz tego plynu w chlodnicy

A u mnie taki obiaw wrecz identyczny spowodowała stopiona pompa paliwa

pompa paliwa przerywala Ci na gazie?

co to ma za fizyczny zwiazek?

nie palil na cieplym na benzie bo zapewne komp wykrywal nieprawidlowa mieszanke /mial duzo gaziu/ (byl zalany przez odparowany po czasie gaz z reduktora)

Dzieki za wszelkie rady
Jutro z samego rana biore sie za sprawdzanie
Pozdrawiam
Ajgor

dolalem plynu do chlodnicy
autko odpalilo rano bez problemow
Jeszce raz dziekuje wszystkim za rady!!!