MotoNews.pl
2 [126p i różne] Odbłyśnik światła cofania (125897/0)

[126p i różne] Odbłyśnik światła cofania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dlaczego w elegantach światło cofania nie ma odbłyśnika odblaskowego tylko matowy/biały ? Ze względów oszczędnosciowych czy są przepisy mówiące że nie może być za silne ? Dużo lepiej świeci i sie zastanawiam czy sie jakiś pajac nie dowali do tego.

ja sobie zamienilem ten odblysnik z przeciwmgielnym...
przeciwmgielne bardzo rzadko uzywane,a wsteczny sie poprawil

nie powinien sie nikt dowalic...a to niby z jakiej racji..

ja też tak mam jak WOYTAZ

ja zapodalem dwa swiatla jazdy dziennej na tyl - jedno do cofania drugie na przeciwmgielne... duzo lepiej widoczne swialo a moz zarowek ta sama

[quote]
2005-12-02 21:37:30, bassman pisze:
ja zapodalem dwa swiatla jazdy dziennej na tyl - jedno do cofania drugie na przeciwmgielne... facet mi je w sklepie sprzedał jako lampe cofania, ale swieci pięknie mocno cofania a halogen jak raz do roku włacze to duzo Więc polecam ten system tak jak kolega wyżej

[quote]
2005-12-02 21:37:30, bassman pisze:
mam swiatla do jazdy dziennej na tyl - jedno do cofania drugie na przeciwmgielne... facet mi je w sklepie sprzedał jako lampe cofania, ale swieci pięknie mocno cofania a halogen jak raz do roku włacze to duzo Więc polecam ten system tak jak kolega wyżej

Cytat:
2005-12-02 15:20:25, dooh pisze:
Dlaczego w elegantach światło cofania nie ma odbłyśnika odblaskowego tylko matowy/biały ?

z tego co wiem to w FLach też tak jest - poprostu taka konstrukcja, weź se przełóź odbłyśnik z przeciwmgielnego, albo załóż właśnie takie do jazdy dziennej