Dzięki za Odpowieź.Kombinuje i reguluje co dzień prawie.Ale jest postęp.Zauwazyłem ze dwie świece miały zbyt duzą przerwe.Wyczyściłem i ustawiłem wszystkie przerwy na świecach.Auto stało sie silniejsze.Jak z zużyciem gazu to sie jeszcze okaże.Dlatego wypalam gaz do końca by módz wyliczyc spalanie.Jak bedzie ok to więcej bede tankował.
Został mi inny przoblem!Nie moge wyregulować wolnych obrotów.Na będzynie choc prubowałem podnieść na tej śróbce od I przepustnicy to nadal zbyt niskie są i przawie całkiem wkręciłem były za niskie.Temp 90 stopni oczywiście.Niestety w tym momencie obroty na gazie to juz magia.Zimny silnik brak wolnych obrotów,a gorący w trasie puszczajac noge z gazu około 1600obrotów.No masakra.Coś jest w gaźniku nie tak.Jak nic nie zrobie wymienie gażnik bo nie znam sie na czyszczeniu.A mam właśnie od tego silnika 1.5.Mechanik mi zostawił gaźnik od starego sil 1.6A czemu to nie wiem.I pytanko:podejdzie bez problemu???? jest prawie identyczny chyba?Za wyjątkiem jednej czy dwuch średnic.A moze jest jakiś gorszy?? Niewiem.
Rozkręcałem wczoraj reduktor.Jest to LOVATO.Niby ok.Membrana cała.Woda też sie nie leje. Może mieć membrana takie mini dziurki tak jakby od szpilki???? bo moze mi sie wydawało,moze to jakis tylko kropki?Od środka jest troche tam czarnego osadu?Nie czyściłem.Chyba przy samym przeglądzie nie dało sie nic zepsuć??
Kompresie posprawdzam.Musze załatwić przyząd.Tyle wiem ze zawory słychac.Pewnie trzeba wyregulować.A reduktor chyba nie jest odwrotnie podłączony.Wysłał bym fotke całej komoty silnikowej ale chyba nie da sie tutaj.Zadałem pare pytanek od samego poczatku na które niestety nie moge sam sobie wytłumaczyć.Więć mile moge tylko poprosić o odpowiedż

Pojechał bym to wszystko wyregulowac do jakiegoś fachowca ale niestety nie wiem o zadnym w okolicy.A jak są to tylko od gazu lub na odwrót.Ustawiełem raz gaz jescze w starym silniku w serwisia AUTO GAZ w Dębicy.Ok ale wolnych obrotów przy nizszej temp jak 90 brak.Co mi z takich fachowych regulacj gazu.Mi czeba wszystko wyregulować.OK bede kończył,bo pewnie zanudzam tym wszystkim ale staram sie opisać wyczerpująco.Jeszcze raz dzięki za poprzednią odpowiedź.