Witam....i przedstawiam nowe autko:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moje nowe dziecko.....Dla niektórych paskudne
Ale dla mnie nie....
Fiat 127 Mk2,rok produkcji 80,silnik 1050,skrzynia-4...
I co najwazniejsze przejechane "tylko" 75 tys,od nowosci
Jezdził nim prawie cały czas dziadek inwalida,a jak nie jezdził to stało w garazu pod kocem......i dbał jak szalony
Ogólnie stan prawie idealny.Do zrobienia wykwity rudej,ale cała blacha w stanie idealnym.Silnik to samo....Jedynie musze wymienic automat z ssania,bo padł
I troche obnizyc te auto

Ogólnie w czasie zimy bedzie stała w garazu..i szykowana na wiosne..
Chce z niej zrobic takie "retro-tiuning"
czyli gleba,kubełki,szeli..i wsio
poluje na głowice HP 70+gaznik..ogólnie na gore z silnika 1050Hp70.....
ATS-y 7calowe tez juz zaklepane

no no
bedzie autko ladne jak dasz atsy 7"

z silnika 1050 mozna wiele wycisnac... jest to ladniejsza mk2 bo nie ma zderzakow plastikowm jest mniej takich jak twoja..

naprawde bardzo ladna o takie mk2 co raz to ciezej nie wspominajac o mk1 !! :]

pozdrawiam, a jak mozesz chwal sie na forum i wklejaj foty

Dobry material na ladne 127 ,gratuluje zakupu.

z allegro

Cytat:
2005-12-05 15:22:40, el_comendanto pisze:
z allegro

Ano.....tak
Dałem równe 900zł czyli jak dla mnie bardzo miał cena...

Odgrzewam kotleta Bo sie troche pozmieniało....
Jak na razie zrobiłem to co nie rzuca sie w oczy:
-porobiłem podłoge z zewnatrz(wyczysciłem grniska rdzy,i pełna konserwacja,
-podłoga wenatrz(zbiłem ten smołowy syf...I tez konserwacja),
-zalanie profili,specjalnym srodkiem konserwujacym,
-włozyłem fotele....I porobiłem srodek
Załozyłem felunie +glebe

W tym tygodniu jade jeszcze na geometrie...poustawiac katy i zbierznosc...Bo sie wszytko troche rozjechało
W przyszłym tygodniu bedzie sport tłumik Robione z koncowego tłumika z 125+ładnie zawinieta do góry koncówki z kwasówki...Wyprostowanie zderzakó i pomalowanie je w pozadny czarny odcien...
Pousuwanie tych rudych wykwitów Spolerowanie lakieru....
Za pewien czas montaz wskazników z ładzianki,lusterek Viatoli(engelmany sa na sprzedaz :wink: ),kloszy H-4 i białych kierunków z golfaII(niestety orginalnych,nie dostanie nigdy)....

No , wkoncu cos konkretnego , wyrazy wspolczucia przy codziennej eksploatacji auta

opowiadaj co uczyniles w zawieszeniu, i opowiedz o tym wydechu co go sobie szykujes
pozdr

Mała sesja foto

Ogólnie auto zostało podniesione o 3cm w tyłu i 1 z przodu..Blacha porobiona i pomalowana.Zostały tylko dzwi do roboty i klapa.W tym tygodniu w koncu bedzie pozadny tłumik,a nie ten precel.

Co to za lusterka i gdzie je wyrwales?Jak bedziesz chcial sprzedac tego precla to daj znac.

Lusterka to Vitaloni California....
Montowane opcjonalnie w modelach fiata w 70-80 latach...
Dorwane na allegro...po szybkim telefonie
Z preclem dam znac w nastepnym tygodniu...

Te rekiny to wlazły na piste czy wiszą tylko na srubach?
Dystanse jakieś dawałeś?

Z tyłu jest dystans ten co był seryjnie z przodu montowany-czyli 5mm....+sruby pływajace.Felga ma kontakt z piasta tylko na szerokosci około 2mm.Trzeba było roztoczyc otwór w feldze,bo był za mały w stosunku do srednicy piasty.Jezdzic jezdzn bez zarzutów.Połowa ludzi w malcach jezdzi na samych srubach...i nic sie nie dzieje.
Z przodu tak samo roztoczyc felge musiałem....I wchodzi normalnie,tak ze felga siedzi na piascie jak zwykła felga.

A z tyłu masz tarcze czy bębny a malce mają na srubach ale to nie jedzie 150 i jest jakies takie lekkie wsumie też miałęm na samych srubach tył i felga 4x100 i powyzej 110 zaczynało bić więc nic ciekawego

rosck
Moze z felgami miałes cos nie tak....
U mnie tego nie ma,a jezdze co drugi dzine do katowic autostrada..I autko w palik dostaje po srednio 120-130km/h...I zadnego bicia,wibracji itd...
Moje felgi sa idealnie proste+wywazone.Bo w maru były w regeneracji....
Moze cos nie tak z felgami u ciebie było