Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-12-04 00:34:11 następca leganzy........ to to jest najnowsze wcielenie (wnuk) esperolota ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak się podoba??? ![]() |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-12-04 00:49:36 To ja pomarudzę ![]() 1. Następcą espero w prostej linii jest nubira a następnie lacetti a nie leganza/evanda. 2. A co do fotek: boże, ale brzydactwo!! Może to tylko moje wrażenie, ale ten design bardziej by pasował do następcy lacetti niż evandy. ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-12-04 00:56:56
hmnn i właśnie tu bym sie zastanawiał... jako posiadacz nubiry stwierdzam, że jest mniejsza wewnątrz od espero a jako nastepczyi powinno być chyba na odwrót ?? ![]() |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-12-04 01:04:40 Niekoniecznie, zresztą sam producent reklamował nubirę jako następcę espero.
Zwłaszcza że następcą nexii jest lanos. ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-12-04 01:09:10 mniejsza z tym........
w większości przypadków właściciele espero wybieraja później leganzy, a nie nubiry.. wiec może new CHEVI zainteresuje któregoś klubowicza ![]() POZDRO |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-12-04 09:43:00 Calkiem fajnie w srodku wyglada, tylko ten znaczek na kierownicy... Takie logo to moze miec firma produkujaca zabawki dla dzieci ![]() Z zewnatrz - evanda podoba mi sie o wiele bardziej i moim zdanie jest to krok do tylu ![]() |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-12-04 10:17:12 srodek ma ładne kształty... ale moim zdaniem jest za bardzo plastikowy
pozdro |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-12-04 11:46:04
ciekawe gdzie ?? ![]() Tutaj zdecydowanie przychylił bym się do opinii Koliberka ![]() Espero było "najwyższym, limuzynowym" modelem DU i w ten sposób klasyfikując to leganza została jego następcą ( i ,uprzedzając fakty... proszę nie pakować tu charmaina , bo tego trza umieścić w zupełnie osobnej kategori !) biorąc to praktycznie, nubira na pewno nie jest następcą Espero ![]() ![]() Można się źle zasugerować bo....wcześniej były w produkcji DU trzy "klasy" modelowe : tico. nexia,espero .......potem siem zrobiły cztery: matiz,lanos ,nubira,leganza ( + nawet 5 -ty - charmanek) Tak czy inaczej ...każdy, normalny użytkownik DU jako następcę esperaka traktował leganzę ![]() Co do "tego czegoś" najnowszego....weźcie i przestańcie! ![]() ![]() |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-12-04 12:20:06 Nawet ładne autko.... ciekawe ile bedzie kosztowało w europie.. bo w polsce raczej bym sie tego niespodziewał. |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2005-12-04 12:24:54 Trochę podobne do nowego Passata... ![]() |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-12-04 12:25:26 mnie sie podoba.
Z zewnątrz zarówno przód jak i tył przypomina bmw 5, w środku nową vectrę. |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-12-04 14:13:08 nubira to klasa C/D czyli wyższa średnia.....
nie wiem do jakiej należy espero..... co do podobieństw.. to prżód (a w sumie lampy) mnie przynajmniej przypomina nowe C5 ![]() tył nową sonatę.. ![]() pozdro |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-12-04 14:16:26 Wreszcie koreance zaczynają projektowac ladne auta... jeszcze zeby były tak wytrzymałe i dobre jak kiedys niemieckie... |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-12-04 14:20:25
Jeśli bierzesz pod uwagę tylko modele oferowane na polskim rynku to teoretycznie masz rację, ale weź pod uwagę że Daewoo produkowało duzo więcej modeli. Bezpośrednim poprzednikiem Leganzy było Daewoo Prince. Leganza była zaliczana do klasy samochodów luksusowych razem z oplem omegą czy fordem scorpio. Jesli chodzi o Chairman'a to jego poprzednikiem była Arkadia (licencyjna Honda Legend). Jeśli chodzi o rzeczoną nubirę, sam producent próbował ją (tak jak espero) zakwalifikować do segmentu C/D, czyli do spółki z Renault Laguną czy Nissanem Primerą (przejżyj materiały reklamowe z połowy lat dziewięćdziesiątych). A to że jest ciut za mała na ten segment, ale za to ciut za duza na segment kompaktów, to średnio sie to udało. (Podobne problemy są np ze Skodą Octavią - na płycie golfa a ludzie chcą ją porównywać np. z laguną) ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-12-04 14:20:58
już są... ![]() ![]() przynajmniej ja tam na nubirę nie narzekam... właściciele zadabanych DU raczej nie narzekają na te auta ![]() |
![]() Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-12-04 14:29:48
Raczej kię rio ![]() ![]() ----------------- czasem tu zaglądam |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-12-04 14:31:17
wiesz co.. moja nubi ma nawalone 270 kkm i wiele rzeczy jest jeszcze oryginalnych........ jedyne co praktycznie wymieniam to części eksploatacyjne...... większe usterki były spowodowane nieudolnością ASO pozdro |