Czujnik prędkości obrotowej - troche niejasności....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam panów... Mam escorcika od niedawna silniczek 1.4 CVH z 95 roku... jest taki problem: Gdy wrzuce na luz jadąc autem wtedy obroty spadają drastycznie i silnik lubi czasem zgasnąć. Jak sie zatrzymam i auto nie zgaśnie to po kilku sekundach obroty wracają do normy. Mówie czujnik prędkości napewno... ale... obroty spadają także kiedy auto stoi i zrobie przygazóweczke. podobnie po kilku sekundach obroty wracają do normy.
Może ktoś z kolegoof miał podobny problem... nosze sie z zamiarem kupienia tego czujnika prędkości...
ps. Doadam jeszcze ze mam nowe kable i świece MOTROCRAFTA i czuściłem silniczek krokowy :-/
POZDRAWIAM PSYQ

Qrcze pióro, motyla noga, kurza stopa, nadal to samo... jutro moze odłącze ten czujnik zobaczymy jak to będzie... :-/

Wygląda na to ze to ten czujnik... odpiąłem go i zrobiłem jazdę próbną... teraz jest OK.
Tak ze panowie jak macie podobne kłopoty to napewno czujnik...
Super bo kupiłem nowy jak coś to zostały jeszcze 4 Allegro
POZDRAWIAM PSYQ

Cytat:
2005-12-05 19:15:55, PSYQ pisze:
Wygląda na to ze to ten czujnik... odpiąłem go i zrobiłem jazdę próbną... teraz jest OK. Tak ze panowie jak macie podobne kłopoty to napewno czujnik... Super bo kupiłem nowy jak coś to zostały jeszcze 4 Allegro POZDRAWIAM PSYQ

oj chyba sobie kupię, bo mi w kodach błedów wychodzi że coś z nim nie tak. Tylko czy od 1,4 CVH monowtrysk będzie pasował..?

Cytat:
2005-12-05 19:15:55, PSYQ pisze:
Wygląda na to ze to ten czujnik... odpiąłem go i zrobiłem jazdę próbną... teraz jest OK. Tak ze panowie jak macie podobne kłopoty to napewno czujnik... Super bo kupiłem nowy jak coś to zostały jeszcze 4 Allegro POZDRAWIAM PSYQ

Kupiłeś wczoraj, więc jeszcze go nie masz, Napisz dopiero jak wymienisz .
Odłączając ten czujnik wyłaczasz automatycznie kilka funkcji EEC dlatego problem ustepuje. Będzie tak w każdym fordzie nawet jak masz 100% sprawny ten czujnik a niesprawne inne elementy.