MotoNews.pl
12Instalacja gazowa-montaż [Kraków] (126355/132)

Instalacja gazowa-montaż [Kraków]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Panowie z Krakowa....czy znacie może zakłady, gdzie montują z głową gaz....chodzi mi o to żeby instalaja była dobrze założona może ktoś ma jakieś przygody gdzie warto a gdzie nie itp.....

Aha jeszcze jedno jaka instalacje sie daje do silnika 1.4 na wtrysku (pug 206) ?

[ wiadomość edytowana przez: Yankee dnia 2005-12-05 18:02:26 ]

A teraz to sie opłaca gaz montować ?

po puierwesze watek na hyde laduje:p
po drugie ja zakladalem dobczyckiej naprzeciwko jakby mojego blopku na przeciwko przystanku 179 u mnie. w sumie nie mialem jesczze awarii spowodowanej gazem i zawsze za free cos tam sprawdza ale generalnie to raczej mniejszy zaklad. choc koles ma pojecie co robi jako jeden z pierwszych w kraku montowal sekwencje do swojej bmki 7 z V8 bodajze. przynajmnije tak gadal. w sumie do tak nowego auta bym poszukal gdzie indziej.

aaaa koszta koszta

no wlasnie moze lpeiej to 2 razy przemyslec ile to to pali beny???

[ wiadomość edytowana przez: goorek dnia 2005-12-05 18:11:53 ]

a ty do puga zalorzysz zwykla instalacje czy musisz sekwencja kosztujaca ok 4 tys ???????????

no pewnie sekwencje......ja dziennie robie 150km aut spali mi z 6-7 beny

IMHO przy takim spalaniu to sie średnio opłaca. Nie wiem czy MUSI być sekwencja - na I-gen też by jeździło toto, kwestia raczej dynamiki i ekonomii . Ja się nie znam na zakładach bo sam zakładam .

chyba na 2 race, 1 to do gaźników raczej pewnie dało by się na trytki założyć

Zakładaj 2 generacje. pali mniej gazu niz na sekwencji i jest 2 razy tansza. autko troche slebsze ale takie zycie

a moim zdaniem nie zakladaj w ogole lpg bo nie zwroci ci sie to...podowiaduj sie lepiej czegos nt.instalacji cng i jesli ci sie uda to zaloz wlasnie taka...tzn powiedz szwagrowi zeby zalozyl tylko kwestia tego gdzie w krakowie mu to zaloza i za ile,ale na pewno sie oplaca baqrdziej niz lpg ktore w tym momnecie nie jest juz rozwojowe,a zalozone do takiego auta (2 generacja) nie zworci sie po prostu.jak cos to daj znac mariuszowi niech sie ze mna skontaktuje,znam warsztat gdzie mu zaloza lpg porzadnie,to jest duza firma zajmujaca sie tym na duza skale.ale najpierw niech to przemysli...auto z instalacja cng spala paliwa za 9 złotych na 100 km...

auto pali 6 litrow beny i chca je gazowac

ponadto strasznie wacha poszła w dół,bo prawie o 50 groszy !!! (przynajmniej u nas)
ciekawe tylko na jak długo
miażdzy też to że ropa jest w cenie benzyny a ponoć gdzie niegdzie nawet już
droższa

Cytat:
miażdzy też to że ropa jest w cenie benzyny a ponoć gdzie niegdzie nawet już
droższa

to akurat jest najmniej dziwne...dziwne bylo to czemu niby akurat mialaby byc tansza.w calej auropie kosztuje tyle co i benzyna.a benzyna jest tansza bo obnizyli na nia akcyze.ale do konca roku tylko i potem z powrotem akcyza rosnie o 30 groszy wiec teoretycznie benzyna tez o tyle podrozeje

koszt zrobienia ropy jest pomimo tego co do niedawna myslalem droszy od benzyny. wiec nie widze czemu rozncia ma byc jakas taka duza.

co do cng - to pomysl swietny ale nie do tak malego auta poochatku. zeby sie oplacalo i zasieg byl jaki taki to trza ze 3 zbironiki minimum. a w 206 miejsca nie za duzo. chyba zeby generalnie przebudowac wnetrze ale to juz koszty potrojne. i do tego chyba ze 3 stacje w krakowie. nie niestety chybiony pomysl.juz teraz kilku producentow proponuje auta fabrycznie wyposazpone w instalke cng. fiat doblo, jakis merol, cos tam jeszcze. i w takie cos warto zaisnwestowac choc nie wiem dokladnie o ile drozsze sa takie autka. ale moze nie w doblo
poza tym jak wzrosnie zainteresowanie tym, do takiego stopnia jak w niemczech np to juz nasz rzad cos wymysli zeby nas wkurwic - nie bojcie nic.

generalnie yankee - ja bym porzucil pomysl zagazowania puga.

edit:
"Podstawowa wersja fiata doblo wyposażona w silnik benzynowy 1.4 kosztuje 39 900 zł, z dieslem 1.3 Multijet - 49 900 zł, a wersja z zasilaniem CNG kosztuje 64 900 zł."

a wiec o 24 tysiaki wiecej od podstawoej. troche.

[ wiadomość edytowana przez: goorek dnia 2005-12-06 16:50:14 ]

tylko nie bierzesz pod uwage jednej rzeczy...ze zasilanie lpg juz sie skonczylo...wszystko co mialo do niego zostac wymyslone zostalo wymyslone.nie jest to po prostu rozwojowe,bo przy obecnych technologiach jakie mamy nie ma ich jak w drozyc przy lpg,bo ono nie daje takich mozliwosci.natomiast cng tak.to ze w kraku sa tylko 3 stacje to tylko kwestia czasu.ja pamietam czasy jak lpg byly 4 w kraku i to nie otwarte 24 na dobe tylko od do.a ze koszta sa drogie to wiem tyle tylko ze wiem ile pieniedzy poszlo w tego puga i raczej lepiej go doinwestowywac w tym momencie bo o sprzedazy to troche szkoda...poza tym skoro do laguny da sie wsadzic taka instalacje i spokojnie przejezdza na zbiorniku 300 km. to pug tez by dal rade.wielkosc nie jest problemem tylko waga tego ustrojstwa.ale przesiadanie sie na cng to juz tylko kwestia czasu...mialem niedawno laborki na ten temat

jak bys chcial tym autem jezdzic kilka lat to gaz sekwencyjny ma jakis tam sens... sekwencja za okolo 4000 zeta zwroci ci sie dopiero po poltora roku do 2 lat biorac pod uwage przebiegi i spalanie jakie podales, dopiero wtedy zaczniesz jezdzic naprawde taniej. jak chcesz szybko zmienic auto to bez sensu, trzeba auta z gazem kupowac a nie zakladac.

Cytat:
2005-12-06 14:27:49, Poochaty pisze:
to akurat jest najmniej dziwne...dziwne bylo to czemu niby akurat mialaby byc tansza.w calej auropie kosztuje tyle co i benzyna.a benzyna jest tansza bo obnizyli na nia akcyze.ale do konca roku tylko i potem z powrotem akcyza rosnie o 30 groszy wiec teoretycznie benzyna tez o tyle podrozeje

? Przeciez nie bedzie podwyzki akcyzy po nowym roku. Wiec cena benzyny nie wzrosnie

No wlasnie auto ma jeszcze z 4 lata pojezdzic wiec zwrocic sie powinno ...tylko zaklad dobry jakis.....

marcinkiewicz tak zapewnial w sobote 26 listopada ale jakos nie wierze w ten brak wzrostu akcyzy po nowym roku... dlatego dzis zatankowalem beny za 100 zeta plus literek denaturatu do baku ehehehe... moze starczy na odpalanie fury przez cala zime....qrde za 100 to nawet pol baku nie ma tankowane po 3.65

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-12-06 20:44:02 ]

Cytat:
auto pali 6 litrow beny i chca je gazowac

mi sie zdaje ze chlopak dobrze mowi zastanow sie czy napewno jest sens? hm jak paliwobylo po 4.30 to byl sens ale teraz niewiem

Nie zakladaj masz tam z tego co pamietam plastikowy kolektor dolotowy, i mapa w klektorze, jebnmie kilka razy gaz i bedziesz siegal do portfela odradzam stanowczo, zreszta kompy zagema a taki zapewne masz nie lubia gazuu i dosc szybko sie zaklocaja.

P.S. Co wam dowalilo zeby sobie foty tego obskurnego malucha wstawiac jakao awatarki ?? to jakas zorganizowana akcja ?