Podajcie cene za wymiane sprzegla,

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
orientujecie sie w cenie wymiany sprzegla wraz z czesciami, najlepiej wawa.dodam ze motor to 1,4 pojemnosci

sprzęgło komplet 300zł około wymiana w Turku 100zł

w zeszłym roku dałem za tą przyjemność 400 sprzęgło kompletne Luka 350 robocizna
tylko że w 1,6 8v

Sprzęgło 300-500 pln (zerknij na allegro lub w klubowym sklepie), robocizna np w Mińsku Mazowieckim- 200-300pln, ale można taniej...

no to chyba normalnie mi zaspiewal 550 z robotą, (w tym sprzeglo 330) ...ps fajnie jezdzi sie bez sprzegla

jakies 900zl za Motorcrafta na Fortuny (Jelonki) kilka lat temu dalem. (zetec 1.8 )

1.3 CL 1996rok. Sachs 530 czesci. Robocizna we wlasnym zakresie

530 za części? Magiczna kwota.

P.S. ja niedługo też się biorę, ale z tego co widzę wszyscy wymieniacie komplet. Ja się wyłamie Zobaczymy efekt

ja ostatnio wymianialem w Essim 94 1,6 16V wszytsko z robocizna wyszlo 750 zeta ( ach te wydatki )

okolo 300-350 sachs albo luk, robocizna 2 piwka
azgadaj ze Slawas1. gdy szukalem mial ciekawa oferte cenowa, ja znalazlem akurat okazje i dlatego nie skorzystalem z jego oferty

Cytat:
2005-12-06 21:46:22, wupeer pisze:
) ...ps fajnie jezdzi sie bez sprzegla

padło ci całkowicie? bo moje jak za mocno wcisne gaz to przyspisza jak automat..... 0 szarpnięć

Mleko ja w swoim essie 14i mk5 wymieniłem samą tarcze sprzęgłową docisk i łożysko było w stanie idealnym i essik smiga juz prawie rok i idealnie żadnych problemów ze sprzęgłem.Do 14i można kupić komplecik sprzęgła poniżej 300zł a o takim jest ten wątek

Cytat:
2005-12-07 14:13:16, Darek pisze:
Mleko ja w swoim essie 14i mk5 wymieniłem samą tarcze sprzęgłową docisk i łożysko było w stanie idealnym i essik smiga juz prawie rok i idealnie żadnych problemów ze sprzęgłem.Do 14i można kupić komplecik sprzęgła poniżej 300zł a o takim jest ten wątek

Ja generalnie mam do wymiany skrzynię biegów (totalna padaka) a sprzęgło mi chodzi jak kolega poniżej napisał jak w automacie, bo leci na nie olej ze skrzyni (na maxa). Ostatnio natomiast zaczęło mi się ślizgać do tego stopnia że prawie jeździć się nie daje być moze się napiło olejem już do maxa. Także już niedługo czekają mnie wydatki, ale skąd sianko?? Zrezygnuję zatem z docisku bo ile można wydawać w końcu na auto? (pytanie retoryczne).

Życie jest niesprawiedliwe

P.S. Czy ktoś wie ile kosztuje sama tarcza i łożysko do 1.6EFI (CVH)

Łożysko kupisz od 35 zł tarcze od 100zł Kager polecam dobre wyroby ,ewentualnie używaną tarcze za jakie 40zł tez bedzie smigac jak dobra

670 z zalozeniem acha dodam ze Sachs - zajebiscie sie jezdzi teraz
elo a za zalozenie nei pamietam sprzeglo komplet jakies 400-500 pln

W Łodzi za wymiane sprzęgła dałam 150 zeta