MotoNews.pl

Soft do kompa CC TROFEO

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukam kompa lub kopii kosci CC trofeo.
Podobno niejaki ALi ma w/w program.
Jezeli ktos ma namiary na niego lub kogos z kompem CC to prosze o kontakt.

Sprawa pilna bo oryginalny komp cc Trofeo sie spuł koledze.. i cc nie działa.

No jak to fura nie dziala? Na zwyklym kompie nie dziala?
Poza tym jak sie komp popsul, to raczej nie czip
BTW: Sam komp jest cholernie ciezko dostac, wiec jak ktos juz sie wykosztuje to nie sadze zeby za friko chcial dac skopiowac soft..
No ale jak ktos jest chetny do wyslania za darmo, to ja tez poprosze

Jeszcze jedno: mam namiary na kolesia z takim kompem, na pewno nie chce go sprzedac, ale soft dalby skopiowac, tyle ze nie za darmo. Co ty na to zeby sie zrzucic na niego po polowie? Moge sie dowiedziec ile by za to chcial, wczesniej jak z nim gadalem o wgraniu softu do mojego kompa, to przebakiwal cos o 200-250 zeta.

[ wiadomość edytowana przez: bart322 dnia 2005-12-06 22:01:51 ]

Ile chcecie stracić? mój abarth ma 66km na tym sofcie....

200 zl to niemajatek.

Ali proponuje wgranie softu za 150,.
wysylasz kompa i on odsyla kompa 150 + wysylka

Tylk oszuam na niego namiarów..
prosilem kolege i one tez nei znalazł na niego namairów a z tego co wiem to ów ali zna sie na elektronice dosc dobrze - moze ktos ma do niego tel itp.

Tylko czy on zrobi to jak powinien, czy wogole wie co to sumy kontrolne, czy tylko wgra softa i pozniej nie wiadomo czy wogole fura odpali, kontrolka wtrysku (o ile jest ) pewnie swieci non stop...

Moze chodzi Wam o Aligatora z forum streetracing.pl i oddzialu Mastersa w Katowicach masters tuning

proponuje 100 za sam e-prom ? jesli ktos ma dużo paliwa

Tak się składa, że oryginalny komp z pucharowego cc 900Abarth nie ma wogóle chipa!!!

PS. Jeżeli chciałbyś sprzedać ten komputer, to przyslij mi jego foto i podaj cenę na prv!

Hmmm no ale ja mówie o czyms takim że wysyłam kompa i na kosc wgrywany jest soft z cc trofeo...

Cały problem ze zwykły ustawia jakies chore składy mieszanki i zapłon do bani...

Chodzi właśnie o to, że oryginał nie ma kości...tam sterowanie paliwem, obrotami i całą resztą odbywa się na zupełnie innej zasadzie! Nie ma możliwości skopiowania tego komputera!

Ponoc sie da...
Stwierdzam to bo Misiek idzie w zaparte ze jego komp pochodzi z cc bo dawno temu zgrał mu jakis elektronik zawartosc na kosc i wsadził do kompa cc a oryginał sprzedał...

I nie moze znalesc kontaktu do tamtego faceta - pech chce ze dzwoni do mnei chyba z 5 raz juz i mam dosc telefonów...
Dlatego poszukam tego kontaktu z Alim..
ps. ali jest chyba z ponzania anie z odzdziału mastersa...

Cytat:
2005-12-06 23:12:47, MP-rally pisze:
Chodzi właśnie o to, że oryginał nie ma kości...tam sterowanie paliwem, obrotami i całą resztą odbywa się na zupełnie innej zasadzie! Nie ma możliwości skopiowania tego komputera!

No to musze szczerze powiedziec ze tego nie wiedzialem
Czlowiek uczy sie cale zycie...
No ale rozmawialem kiedys z toba na temat softu do silnika abarthowskiego, jeszcze jak chcialem kupic ten ktory masz na sprzedaz. Mowiles o wgraniu dobrego softu do tego silnika, bawisz sie w to ciagle?

prosze kontakt do Alego gg: 35335 robil mi shif-lighta i dziala idealnie polecam

Tak, bawię....mam kupca na tamten motor i będzie w nim właśnie komp z 900+ niezły chip, tak by jak najmniej stracił na mocy...srawdzałem też opcję z kompem 1.2 MPi+chip i jeździ to spoko...

Ok niekatualne.
Poprosilem kolege żeby sie zapytał i neistety pomyłka nie ma softu do CC trofeo.
Temat do zamkniecia niestety.
Zostaje pytanie jaki soft siedział w tym cc.
Nic odwiedzi sie Tommiego z centomani 350 zł to nie tragedia ...

jesli masz eproma z tego cc to moge ci go skopiowac zaden problem moze ktos ma

Samo skopiowanie eproma to nie problem, ale trzeba tez ustawic sumy kontrolne, bo inaczej nie pojedzie. A kazdy komp ma inne sumy...

Auto to była Pucharówka.
Neistety stary komputer tzn ten na którym auto jeździło ucierpiał... delikatnie mówiąc.
Suma sumarum nie da sie odzyskac danych zawartych na starej kosci dlatego szukam czegos mocnego.
Misiek nie ma internetu dlatego prosił mnie o znalezienie - twierdzi dalej ze to kopia cc trofeo...

Facet ma kase wiec problemem nie jest samo kupienie a czas, bo żeby zrobic od podstaw jakis program trzeba czekac do stycznia.

Nie wiedzialem ze ten "duzy" komp z Trofeo to taki bajer

Moze nie da sie skopiowac z kompa '500 Sport' ale na pewno da sie zrobic program pod silnik Trofeo, tzn. optymalna mape zaplonu i wtrysku dla danej konfiguracji silnika. Gadajcie z Centomaniakami albo siakimis tunerami. A to kopiowanie za 100/150 to warto sprobowac, jak bedzie zle to bedziecie kombinowac dalej.