MotoNews.pl

Mokre tylnie siedzenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
wczoraj wiozłem syna i on mi w pewnym momencie zakomunikował, że ma całe spodnie i kurtke mokrą
sprawdziłem i się sam przekonałem, że tylnia lewa strona kanapy jest mokra
co może być przyczyną tych przecieków
z góry dziękuję za rady lub sugestie
pozdrawiam

Może syn bawił się korbką od opuszczania szyby? Jakby to była uszczelka to by mu chyba nie pomoczyło spodni.

Ja mam mokre z przodu to możemy się zgrać Być może masz Cabrio jak ja to polecam kupić cos na uspokojenie najlepiej nerwosol bo już żadne inne zabiegi nie pomagają.

Cytat:
2005-12-08 20:43:27, piotrwal1 pisze:
witam wczoraj wiozłem syna i on mi w pewnym momencie zakomunikował, że ma całe spodnie i kurtke mokrą sprawdziłem i się sam przekonałem, że tylnia lewa strona kanapy jest mokra co może być przyczyną tych przecieków z góry dziękuję za rady lub sugestie pozdrawiam

moze przyszalales i z wrazenia troszke popuscil

chłopaki
żadna z waszych sugestii
jest to wersja 3-drzwiowa więc nie ma tam opuszczanych szyb
a co do szaleństwa to się wczoraj nie dało bo było lodowisko na drodze
ale dzięki i za to i czekam na następne......

To tak na powaznie... pierwsze co mi przychodzi do glowy to to ze moze masz szyberdach i ostatnio cos grzebales przy boczkach i w bagazniku i moze poluzowala sie rurka odprowadzajaca wode z szyberka i cieknie od gory po blotniku.

Nastepna sugestia, to moze miales naprawiany blotnik lub wymieniany i nie jest dobrze pospawane i leci z kol woda miedzy nadkolem a wew. obudowa blotnika ( ta wypukla czesc nadkola w bagazniku ) ale moze tak sie dziac jedynie jezeli nie masz plastikowych oslon tylnych nadkol.

Wiecej mi nic do glowy nie przychodzi. No chyba ze masz wielka dziure w podlodze albo moze jednak rzeczywiscie synek cos niecos ten tego

U mnie w 3 drzwiowej wersji nad tylnym siedzeniem między podsufitką a tylną klapą jest otwór w dachu jak by coś tam miało być a nie ma mam to zaklejone ale miałem tam niewielkie przecieki może to być przyczyną

Ja sprawdziłbym stan podłogi. U mnie jest troszkę przykorodowana, ale całe szczęście na tylnich siedzeniach nikogo nie wożę. Podnieś tylną kanapę, zdejmij wykładzine i odlookaj, może to jednak soś od spodu podmaka.

moze cos miedzy uszczelka przecieka?? albo nałaczeniu klapy z budą albo przez boczna szybke??

Cytat:
2005-12-08 21:16:23, Tazz pisze:
To tak na powaznie... pierwsze co mi przychodzi do glowy to to ze moze masz szyberdach i ostatnio cos grzebales przy boczkach i w bagazniku i moze poluzowala sie rurka odprowadzajaca wode z szyberka i cieknie od gory po blotniku. Nastepna sugestia, to moze miales naprawiany blotnik lub wymieniany i nie jest dobrze pospawane i leci z kol woda miedzy nadkolem a wew. obudowa blotnika ( ta wypukla czesc nadkola w bagazniku ) ale moze tak sie dziac jedynie jezeli nie masz plastikowych oslon tylnych nadkol. Wiecej mi nic do glowy nie przychodzi. No chyba ze masz wielka dziure w podlodze albo moze jednak rzeczywiscie synek cos niecos ten tego

Sprawdź czy pasy kierowcy i pasażera kierowcy masz suche...U mnie zapchał się przewód odprowadzający wodę, no i skorodowała blacha pod szybą tylną. Woda ciekła pod uszczelkę i do środka...

[ wiadomość edytowana przez: edis4 dnia 2005-12-09 12:28:50 ]

[ wiadomość edytowana przez: edis4 dnia 2005-12-09 12:29:24 ]

a wezyk do spryskiwacza? mozliwe ze sie przerwał

dzięki wszystkim za pomoc
znalazłem przyczyne: plastikowy korek na podwoziu był nieszczelny i zaczęła się powódż
pozdrawiam wszystkich

Cytat:
2005-12-08 21:26:11, kamosito pisze:
U mnie w 3 drzwiowej wersji nad tylnym siedzeniem między podsufitką a tylną klapą jest otwór w dachu jak by coś tam miało być a nie ma mam to zaklejone ale miałem tam niewielkie przecieki może to być przyczyną

to napewno miedzy podsufitką a tylna klapą jest otwór w krztałcie jaja to na bank tamtędy zaklej i po problemie.