Mam male jeziorko w bagazniku...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czolem.
problemik:
po kazdym deszczu w moim Kanciku w bagazniku jest full wody.
Jest to wina uszczelek?

pzdr/michu.

czolem

nie wiem. moze to wina uszczelek

Jeśli uszczelka ma już swoje lata, to napewno nie zaszkodzi jej wymienić. Sprawdź te drożność odpływów wody (takie dziurki) w "kieszeniach" po bokach bagażnika.

[edit: literówki]

[ wiadomość edytowana przez: jacek_s dnia 2005-12-09 22:47:12 ]

czołem.
zgadzam się z opinią Bolimy, to wina uszczelek.

chyba, że klapa przerdzewiała na wylot

prosze was...jak to przerdzewiala...hehe .W moim Kwiacie,to nie mozliwe.
Panowie moja furka nie ma grama rdzy...hehe.
a jak bym sobie zrobil oczko wodne i klape z plexi...?

a w oczku kaczuszki ...

do dupy uszczelka klapy albo szyby tylnej

Cytat:
2005-12-09 23:21:19, nikusss pisze:
do dupy uszczelka klapy albo szyby tylnej

proszę nie używać słów niecenzuralnych.

na poczatek sprawdz zawiasy klapy, kiedy klapa mocno odbija wygina rant na ktorym jest uszczelka ja tez sprawdz, n2 otwory z lewiej jak i z prawej strony jezeli ich niema albo je zalepiles trzeba nawiercic aby woda miala ujscie, nie wierze zeby ala Twoj kancior niemial grama rdzy a po tej wodzie zbierzesz plony w postaci pelnego wiadra rudej

ps: plekse sobie zostaw jak by co wstawisz ja zamiast podlogi w bagazniku

Pozdrawiam

Mialem ten sam problem.Podejrzewałem uszczelke klapy ale okazało sie, że to uszczelki lampy tylnej przepuszczają wode, która spływa wprost na nie z rynienki pod klapą. Górna część uszczelki lampy wpuszcza wode, a dolna nie wypuszcza więc woda dostaje się do środka. Zdejmij osłone lampy od śrdka i kontroluj co sie dzieje w takie deszczowe dni. Rada? Albo doprowadzić uszczelke do elastyczności(np. Gliceryna), albo w dolnej części uszczelki wytnij mały otworek aby zbierająca się woda miała odplyw. Może też śruby za mocno przyciskają uszczelke w dolnej cześci.Wszystko trzeba przetestować. pozdrawiam