Podświetlenie konsoli kierowcy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Od czasu jak kupiłem moje autko (MKV '92) nigdy nie działło podświetlenie całego panelu kierowcy (no tam gdzie są wszytskie pokrętła od dmuchawy, ogrzewania itp). Zastanawiam się czy te modele po prostu tak mają czy mam coś nei tak u mnie. Jeśli jest to awaria u mnie to proszę o radę jak ją najprościej usunąć. Jeśli to przepalona żarówka, to gdzie ją znajdę ? (Nie mogłem sie doszukac jakiegos zaczepu czy czegokolwiek co by pozwolilo zdemontować panel). A może coś mam nie tak z bezpiecnizkiem ? Który to bezpiecznik odpowiada za to podświetlenie ?? Wielkie dzięki za wszytskie odpowiedzi

Witam, nie powiem ci co i jak ale powiem ci że w wyszukiwarce forum jak wpiszesz zegary, podświetlenie, itp. słowa to znajdziesz wszystko i jeszcze więcej na ten temat. dodatkowo w poraadach masz opis ze zdjęciami.Pozdrawiam.

Witam.Nie ty pierszy oto pytasz.A zatem.
a)Odkrecasz dwa wkrety przytrzymujace plastik przed zegarami.
b)Sciagasz lekko podwazajac 3 pokretla od nawiewow
c)odkrecasz wkrety ktore pod nimi sa schowane
d)jeszcze dwa wktety pod plastikiem ktory na poczatku odreciles
e)lekko podwazasz panel i wyciagasz
f)teraz juz masz zaroweczki jak na dloni.
g)wymieniasz na nowe i gotowe.
Zamiast zarowek mozesz uzyc diody.Poszukaj ktos zrobil dokladny opis.pozdro.

Czy powyższej usterce dotyczącej braku oświetlenia konsoli towarzyszy też brak świateł mijania i pozycji z tyłu? Jeśli tak to wina przełącznika zespolonego. Tez to miałem i pomogło rozebranie tego obrotowego włącznika świateł, oczyszczenie styków i podgięcie ich. Jak ręką odjął. Jak będziesz demontował to uważaj na takiego małego bibka na sprężynce, żeby gdzieś nie wystrzelił. Najlepiej ściągając tę końcówkę obejmij ją drugą dłonią.

stawiam na żarówki, ew.wiązkę. jeżeli zaś chodzi o bezpieczniki, to myślę że konsola jest wpięta pod nr6. oświetlenie wskażników, bądż 21 oświetlenie wnętrza....

[ wiadomość edytowana przez: masterostry dnia 2005-12-10 17:34:20 ]

Mogły także scieżki sie potrzerywać.