Zawieszenie tyl.Prosze o pomoc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam Pytanko.W moim kombi mam istalke lpg.Butla w kole.Problem polega na tym iz tyl jest lekko "siadniety".
Do tego jest hak holowniczy.Napewno ktos ciagnal kamping bo to autko z raichu.Wiec mam pytanko:
Co zrobic aby podniesc tyl.Czy wystarczy wymiana sprezyn, a moze amorki,czy raczej to i to.Dzieki z gory za rade.

Na bank sprężynki, a amorki musisz sprawdzic, moze beda jeszcze dobre!

tak jest.sprezynki na nowe trzeba.amorki jak wykrecisz to sprawdz czy trzymaja cisnienie, ale pewnie tez do wymiany.

Amorki sprawdzalem.Zuzycie 30%.Skoro tylko sprezynki to wydatek 240zl plus robocizna.Ale moze wiecie gdzie kupic taniej?

240 to duzo, a robocizne machnij sam
Odkrecasz z góry w bagażniku 2 nakretki i pod autem wykrecasz jedna srube max 15 minut roboty górA 20 NA jedna strone!

Dobra.Ale czy potrzebny jest kanal bo niemam?
A co jakby wycignal stare,rozciagnal i zahartowal.Peknie czy nie?
Moze warto sprobowac.Znajomy powiedzial 20zl od sztuki.
Pracuje w duzym zakladzie na hartowni.Zna sie na zeczy.

Zagadaj do klubowicza Kilero. On podnosil tyl. Wpakowal wieksze sprezyny.

Z tego co wiem hartowanie utwardza materiał i czyni go mniej plastycznym przez to, dlatego sprężynki hartowane nie wydają mi sie dobrym pomysłem, bo one muszą pracować! Mysle ze spore ryzyko by było! Poszukaj gdzies na allegro! Mozna kupic sportowe obnizajace za 150 - 200 zł wiec mysle ze za standardowe 240 to troszke przesadzona cena Moze zobacz w innych sklepach?! Kanału nie musisz miec, strone która riobisz dzwigasz na lewarku i podkładasz jakiś klocek pod prog przed samym kólkiem wejdziesz pod samochód i powinienes sobie poradzic z wymiana! zawsze to ze 30-50 albo i wiecej zł zaoszczedzone

Dzieki.No to poszukam tanszych.Przede wszystkim chodzilo mi oto czy wystarczy wymiana sprezynek.Ale chyba tak.Byc moze zaloze nieco wieksze.Tak na zapas.Wkoncu pelna butla to kilka ladnych kilogramow.Narka.

Tu masz link do sprężynek:
sprężynki do essinki