| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-12-11 20:18:10 Cześć
a wiec zacznijmy od rdzy..... zwróć szczególną uwagę na doły drzwi przednich..... gniją najbardziej , bo skośnoocy zastosowali kretyńskie gumy.... ja kupowałem swojego w maju tego roku...... zrobiłem ok 46 kkm, kupowałem na komisie i trafiłem na niezbyt zadbany egzemplarz... ale trochę kasy i juz jest jak noofka......
oglądnij dział kupie sprzedam i kup od klubowicza bo naprawdę warto
co do silnika to 1.8 albo 2.0 silniki nie do zajechania...... zwróć uwagę na stan klimy, czy działa, jak chodzi sprężarka... ew. naprawa moze być kosztowna....... a tak w ogóle to zastanów sie czy nie lepiej dołożyć i kupić np leganze
lub nubirę..... oszczędzisz sobie problemów z korozją |
Robert-wilk Daewoo Espero/ Dodge ... Warszawa | 2005-12-11 21:35:58 Dla mnie najwazniejsze- samochod bezpieczny!!! ma niezla pupe i kawalek maski. Przeszedlem potezne uderzenie fiata ducato w tyl, a ostatnio chrystlera w bok. Ogladnij zdjecia kolegow po dachowaniu. Bedziesz zyl. Auto na dobrych oponach swietnie sie prowadzi. Polecam. |
Robert-wilk Daewoo Espero/ Dodge ... Warszawa | 2005-12-11 22:03:47 moze nie mam wielkiego porownania, moja zona jezdzi golfem 1.4 IV kupilismy urzywana w tym roku- ja wole jezdzic espero!!!
jezdzilem tez astra dla mnie dupa nie samochod!!! pozdrawiam qbaj |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-12-11 22:09:32
dziekuje..rowniez podrawiam
ale jednak mnie zdziwiles..bo moim zdaniem espero prowadzi sie w najlepszym razie poprawnie...dodam ze mowie o bezwypadkowym samochodzie bez zadnych luzow w zawieszeniu..na nowych felgach i normalnych oponach..a mam porownanie hmm..z wiekszoscia wspolczesnych kompaktow..seat toledo nowa octavia golf astra III pugi 206 307 406 407..aktualny civic..itp itd...espero jest ok..ale jak na standard zawiechy z poczatku lat 90tych..przyznaje nie jezdzilem akurat concerto ale jakos watpie by jezdzila gorzej od espero |
Michal-500 Clio Sosnowiec | 2005-12-11 22:39:44
Cześć Jeśli chodzi Ci tylko o wyposażenie, to nie polecam... Zależy właśnie w jakim stanie technicznym masz tą hondę... BO jeśli jeździ i jest ok to zamienisz siekerkę na kijek, W espero zaraz Ci się sypnie albo centralny, albo szyby, albo klima i po fajnym wyposażeniu, albo Ci pęknie sprężyna z tyłu (jeśli jest orginalna), a to uszczelka zaraz będzie do wymiany... Chyba że lubisz majsterkować.. Jeśli już masz kupować to kupuj klubowe auto - tu Ci raczej padliny nikt nie sprzeda. przestrzegam przed kupowaniem złomiaków po promocyjnej cenie za 7 tyś, możesz stracić trochę nerwów, ze 3 tyś zeby go doprowadzić do stanu 100% działania (mój taki jest teraz). A jak masz pecha to wsadzisz jak Kolber drugie tyle... |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-12-12 06:56:12 qbaj to se zmien zawieszenie jak juz marudzisz ![]() |
![]() czytom Espero Kaniów | 2005-12-12 07:16:17 Generalnie autko dla tych co lubia dłubać
Jak nie podświatlenie to przyciski od szyb etc. Rdza na spodzie drzwi normalka, no i fotel kierowcy, nie wiem czy ktoś ma niepołamane. Co do zawieszenia, niesamowicie miękkie (ostatnio jechałem mondeo szefa to myślałem że taczki prowadzę), kolega mechanik, który ostatnio robił mi rozrząd i uszczeklę pod głowicą, jak się kilka razy esperakiem przejechał to postanowił megane na Vectrę II wymienić (choć nie wiem, czy II ma takie zawieszenie jak I czyli espero) |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-12-12 12:09:11 vectra B ma zdaje się wielowachaczowe z tyłu. Z przodu standard - McPherson.
W ogóle nie wiem czemu się czepiacie pierduł typu np. podświetlenie zegarów czy przycisków... Myślicie że w innych autach żarówki maja kosmiczną technologie anti-przepalanie? Nie wiem skąd takie przeświadczenie o bezawaryjności innych marek. ZAwieszenie odpowiada standardom początku lat 90-tych. IDENTYCZNE jest w vectrze A, astrze I, praktycznie takie samo w astrze II, golfie III i IV, octavii I... itd. Espero gorzej się prowadzi tylko z jednego powodu - jest miękkie. Ale jest bardzo trwałe. Jedyny element który szybko się psuje to końcówki drążków - ale wystarczy założyć od vectry i jest spokój na wiele lat. |
SzybkiKosta HONDA CBR 600F, SEAT ... Warszawa -Ursynów | 2005-12-12 12:31:57 zaraz zostanę zniszczony zapewne ,ale NIE KUPUJ , kup sobie coś starszego np. niemieckiego , bądź japońca , inaczej z blachami będziesz wojował co sezon , lub co gorsza jak to u mnie miało miejsce z padającym nonstop osprzętem silnika. |
erni głogów | 2005-12-12 12:51:29 No właśnie: tyle opinii co użytkowników. Ale każdy samochód ma swoje wady. Wierzcie mi honda też czasami grymasi. Mówicie elektryka w espero to porażka - to wam coś powiem: jadę sobie kiedyś nocą moją hondziną, na zegarze ok 140km/h. I nagle gasną światła. całe szczęście że długie działały. Powód: fatalna konstrukcja przełącznika zespolonego który ma tendencje do przepalania. Z rdzą też nie jest luksusowo. Na razie dzięki za wszelkie informacje i czekam na więcej. A może ktoś ma namiar na jakiś niedrogi a zadbany egzemplarz? Pozdrawiam. |
![]() czytom Espero Kaniów | 2005-12-12 12:57:18 faktycznie z tym
da się jeździć, ale jak ktoś jest z usposobinia z deka nerwowy to go szlak bierze jak to nie świeci, tamto się nie podnosi etc. I to wcale nie od przepalonych żaróweczek tylko braku styku. P.S. Ja lubię bujanie Espero, po takich dziurach jak się do mnie jedzie to mało kto tak pomyka jak ja. |
SlawekH Klubowy Weteran Audi Q5 Gdańsk | 2005-12-12 13:11:21 Ja jestem szczęśliwym (mówię to bez przekąsu i bez cudzysłowia) posiadaczem espero od lutego b.r. Autko skończyło w październiku 10 lat. W momencie kupna miało 114 tys. na liczniku. Od lutego zrobiłem nim prawie 30 tys. km i poza reaktywacją klimy (kupiłem je ze świadomością, że może być padnięta) i standardową wymianą paska oraz płynów, świec, filtrów, tarcz i klocków oraz słynnego termostatu, nie robiłem w nim nic. Jest całkowicie bezawaryjne, po prostu jeździ i tyle. Po zagazowaniu zdarzyło mi się co prawda spalić pompę paliwa, ale to już moja wina, a nie samochodu.
Fotele są całe, nic w nim nie trzeszczy, widziałem bardziej zardzewiałe meganki i astry z tych samych roczników. Może mam szczęście, może trafiłem dobry egzemplarz, ale złego słowa nie mogę na moje autko powiedzieć. I gwoli ścisłości - nie cackam się specjalnie z autem - po prostu jeżdżę nim jak każdy przeciętny użytkownik (raczej ten mniej dbający) - robi za służbówkę w mojej jednoosobowej firmie i zalicza naprawdę różne drogi. Bez stresów wyruszam nim w długie trasy i nigdy mnie nie zawiódł. Ze swojej strony polecam . |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-12-12 13:30:28 nie wiem skąd u Was koledzy przeświadczenie, ze espero ma miękkie zawieszenie...........
w moim jest zajebiście twarde, w porównaniu z zawiechą w nubirze, twarde i niekomfortowe..... wole to z nubiry, bo mniej czuś nasze dziury..... fakt że mam amorki gazowe i nowe 4 sprężyny, wiec może dlatego.... ale nie do końca bo na starym zawieszeniu było podobnie (tyle tylko ze w tylnie sprężyny ktoś wsadził gumy usztywniające.....) A teraz kolego erni na serio Ci powiem, ze jeżeli miałbym teraz kupować autko nie kupiłbym espero z jednego prostego względu.... w bardzo podobnej cenie można dostać nubirę..... fakt auto troszke mniejsze, ale nie ma problemów z korozją, elektryką szyb, centralnym itd........ silnik 2.0 to też istna rakieta przy moim 1.8.......... ale tak samo musisz szukać zadbanego i sprawdzonego egzemplarza, bo znam przypadki z forum nubiry gdzie ludzie kupili kompletne złomy........ pozdro |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2005-12-12 13:38:22
Oj, nie aż tak podobnej. Procentowo różnica w cenach jest spora. Pozdr. P. |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-12-12 13:57:38
zależy od modelu....... ostatnio na forum klubowicz sprzedawał 2.0 CDX , bez klimy i ABS za niecałe 10 kzł..... espero chodzą w podobnych cenach..... i jeszcze dodam do tematu... że espero ma wyraźnie tańsze części zamienne (amorki do espero gazowe to 75 zł, do nubiry 300-400) ale np klocki w podobnych cenach, filtry również..... pozdro |
Dicer A3 & Voyager B-stok | 2005-12-12 14:47:14
|