PILNE Blokujące hamulce POOMOCY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zaczne od tego ze nie chodzi o bmw..ale na forum sa specjalisci i mogli sie z tym spotkac wiec prosze o wyrozumiałosc..
Auto to dostawczy mercedes 407. Sytuacja wygląda w ten sposób ze hamulce na tyle tego auta sa słabe bardzo słabe bo roozciek sie jeden tłoczek i czuc to na pedale ale nie o to chodzi.. bo zaczeło sie dzic cos złego z prednimi!! Słabo hamuje a jak juz zahamuje to łapie koła w miejscu (nie musze pisac co sie bedziedziłao na sliskiej nawierzchni.. )
Jaka moze byc przyczyna?? Pomocy bo to hamulce a to auto wazy kilka dobrych ton! i to dosc wazne dla mnie a wczoraj juz przesuniety by był wolno toczący sie patrol na rondzie
Reasumując tyłu nie ma zabardzo a przód po nacisnieciu słabo hamuje a po jakims czasie łapie koła i blokuje!!
Pomocy

zatarte cylinderki w zaciskach, lub benach. jak mozna jezdzic takim autem ?? Trzeba rozkrecic zaciski/beny i wszystko przeczysci wymienic uszczelniacze Wymienic plyn hamulocwy i po sprawie, a tloczek zeby sie nie zapiekal nalezy przeszliwowac bardz drobnym papierem sciernym lub najlepiej wymienic na nowe..

Bo te auto arogi Artutrze zarabia na Nas i nie ja nim jezdze tylko ojciec a ja z nim czasem.. a sprawa wyglada tak ze jezdzi po 14 h dzinnie i nie brdzo jest kiedy i co zrobic.. stało 2 tygodnie u obsranego "mechanika" i co sie okazuje ze nic poza blacharką nie zrobił!! praktycznie!!! takze to taka polska rzeczywistosc...

Mimo wszystko thx

Jakies jeszcze sugestie??

Potwierdzam przypuszczenia Artura i proponuje jednak to zrobić bo ewentualna naprawa blacharki może znacznie zwiększyć koszta