MotoNews.pl

Jak zabić karpia?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie.
Mam młotek, nóż, w grę wchodzi również rozjechanie ryby samochodem. Proszę o najbardziej humanitarną (dla mnie) metodę uśmiercenia ryby (jej i tak wszystko jedno).

zamknij karpia w garazu z samochodem i zapal silnik udususz go spalinami hihihi

Najlepiej to karpia utopic

Weź go głodem. Jak go nie będziesz karmił to do Wigilii powinien zdechnąć.

[ wiadomość edytowana przez: draco_pl dnia 2005-12-14 21:34:34 ]

Przyślij go do mnie to utłuke gada

ok, po sprawie.
karp dostał na balkonie młotkiem dwa razy dla pewności , a potem poszło gładko choć się jeszcze wyrywał.
Gaszę smutek po nim w piwie.
dzieki za porady, może jeszcze ktoś przed świętami skorzysta

To już czas zabijania karpia??? U mnie zabija się 24-go rano, właśnie po to się kupuje żywego, żeby był świeżutki

A ja kupuję świeżutkie i już utłuczone pstrągi... bo karp to śmierdzący błotniak.

"W związku z tym, że kadencja prezydenta Kawśniewskiego kończy się 23 grudnia, nie zdąży on ułaskawić wszystkich karpii"...

U mnie w tym roku Karpia bez Lin & Szczupak w przygotowaniu

Cytat:
2005-12-15 11:08:10, Jacenty pisze:
U mnie w tym roku Karpia bez Lin & Szczupak w przygotowaniu

I very bardzo good... bo nie wiem, co tak ludziska się uparli na tą tanią, lichą i tylko ościstą (a przez to niebezpieczną w konsumpcji) rybę. Chyba taka pozostałość komunistycznych czasów, gdzie ryby były tylko w wodzie, a nie w sklepach.

Cytat:
2005-12-14 20:42:04, soop pisze:
Najlepiej to karpia utopic

zgadzam siealbo podeslij go mojej matcebo ona robi zawsze za kilera zero skrupułówczasem sie boje ze nadejdzie moja kolej

Cytat:
2005-12-15 11:45:44, patrykowski pisze:
zgadzam siealbo podeslij go mojej matcebo ona robi zawsze za kilera zero skrupułówczasem sie boje ze nadejdzie moja kolej

He he, to tak jak ja, kobieta z charakterem
Kiedyś łowiłam rybki (karasie) zabijałam je na żywca (odcinałam główki / bo było szybciej), wyjmowałam wnętrzności (sama a mama tylko smażyła.
Były pyszne, mniam

wyjmowałam wnętrzności (sama a mama tylko smażyła. Były pyszne, mniam
[/quote]

Wnętrzności były pyszne?????

Cytat:
2005-12-15 12:25:16, AndQ pisze:
wyjmowałam wnętrzności (sama a mama tylko smażyła. Były pyszne, mniam

Wnętrzności były pyszne?????
[/quote]

ehh tak czułam że ktoś niemyślący to tak zrozumie
wnętrzności nie jadłam (jakby ktoś nie skumał)

Ostra ta Madziarka, trzeba uważać bo łepek odetnie

Najlepszy sposób na ribu (poza utopieniem) to puknięcie jej w czachę drugą stroną większego noża (pierwsza strona to ta ostra ). Mówiąc w czachę miałem na myśli miejsce w połowie drogi między łokiem i szkszelami - oczywiście od strony grzbietowej. Jeżeli zabieg zostanie wykonany poprawnie powinno nastąpić kilka energicznych wahnięć pacjenta i po sprawie. Natomiast jeżeli zabieg źle pójdzie - to masz przejebane. Zacznie uciekać, oszlami ci całą kuchnię, ty się zatniesz nożem, z tych nerwów przypakujesz mu po prostu młotkiem w pecynę aby dokończyć dzieła. On ci tego nie daruje. Jak go w końcu usmażysz/zalejesz galaretą czy co innego to po złości zatka ci przełyk ośćmi w trakcie jedzenia. Dlatego uderzenie powinno wykonane z zegarmistrzowską precyzją, dokładnie w mózg i po zawodach. Proponuję kupić z 5 karpii i poćwiczyć. Oczywiście te, na których zabieg się nie uda oddać teściowej czy sąsiadom - po co masz ty się dławić.

pzdr i powodzenia

eee tam, po co bawić się w uderzanie trzonkiem noża
Ja proponuję zabić na żywca, ewentualnie można zasłonić jej oczka i ciachh nożem

No tylko że ja właśnie nożem pozbawiam rybę życia. I w cale nie musi być to mocne uderzenie. Ważne żeby było precyzyjne. Niczym akcja delta force a jeszcze lepiej gromu

a moja mama, kupuje zawsze zabite karpie ( żeby nie było zwe zdechłe, to kaze zabijać na jej oczach )

pozdro