Omega a komputer pokładowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam dzięki za zainteresowanie . Np PR 06 ,komputer z tego pojazdu został skradziony wraz z przełącznikami taki nie podłączony dostałem od byłego właściciele podłączyłem go według schematu i zdrowego rozsądku ,wyskakuje jeszcze F 53,173 itd

no i, bo nie kumam

what the fuck?

guard

fajnie napisałeś problem

dla mnie to brzmi tak: przekręciłem kluczyk dojechałem, jechałem ruszyłem, wsiadłem

madafaka chłopie napisz normalnie

Witam moze zaczne z innej beczki gdzie moge znalez opis funkcji komputera pokadowego to wtedy moze dojde do sedna sprawy.Zegar i jego nastawy sa poprawne ale jest problem z ustawieniem funkcji i pokazuje jakies jaja,byc moze jest uszkodzony lub nie z tego modelu (nie wiem) ale jest podlaczony wedlug schematu elektrycznego

Zrob tak otworz maske znajdz tabliczke znamionowa orginalna i na dole po prawej stronie jest 2 cyfrowy nr. Nastepnie wejdz do samochodu wlacz zaplon i wcisnij naraz oba guziki od kompa przytzymaj i pojawi ci sie numerek.Jesli ten sam to bede myslal dalej jesli nie to masz do wymiany takie male pudelko widoczne z tylu kompa(EPROM)

Witam dzięki za odpowiedż zaraz idę i sprawdzę .Sory że nie odpowiedziałem odrazu ale brak czasu (znowu warjują z instalkami gazu w brykach)

Sprawdziłem nr na tabliczce jest 22 po wcisnięciu przycisków i załączeniu stacyjki jest :u góry Pr06 a na samym dole symbol (--: ) i to wszystko

no to widze niezla imprezke. moge sie domyslac ze masz nie ten EPROM podmien z kims biala kostke z tylu kompa.Czy robiles wywolywanie kodu usterki?

Jeszcze nie mam to autko od miesiąca i jest dobrze zgrzebane ale wyprowadzam je z gnoju bo dobrze chodzi i silnik po remoncie.Schematy mam z tej strony i żadnych wskazówek a z zawodu jestem elektronikiem samochodowym i zakładam zas.....ny gaz w autkach aż mnie krzyż rypie a przede wszystkim sekwencje przez to brak czasu na moje szczęście.Nie doszłem gdzie jest wtyk diag bo kupe rzeczy było pocięte ,kupiłem sierotkę tanio od psuji i teraz wszystko prostuje a nie mam nikogo ze znajomych którzy mają OMEŚki .Dlatygo proszę o pomoc może ja też będę mógł pomóc w mojej profesji.

[ wiadomość edytowana przez: guard dnia 2005-12-22 19:35:30 ]

No to powodzenia w doprowadzaniu do porzadku znam to z autopsji i wiem ze bez schematow nie przeskoczysz.Zlacze diagnostyczne jest a raczej powinno byc kolo prawego przedniego dzwona .Jak masz jakies pytania wal na gg 5896086

Dzięki za wskazówki ,bedę na GG .Jeszcze raz WIELKIE dzięki Muszę ją odrestaurować bo się uparłem .

Zarzuć zdjęcia, będziemy obserwować postępy.

Witam po przerwie Świątecznej.Zrobie zdjęcia po stacyjce i przed przekręceniem stacyjki ,mam jakieś badziewie dorobienia zdjęć może coś wyjdzie z tego i wyślę .Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie