Podłużnice - MK6 Auto w odstawke czy warto reperować?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie pytanko, czy znacie zakłady w Lublinie i okolicach gdzie by to zrobili bo podlużnice się sypią, a i ile mniej więcej mogą mi krzyknąć za wymiane. Please pomóżcie bo autko ładnie chodzi ale boje się że za rok np: trzeba będzie coś z tym zrobić.
Dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi.

1. Podłużnice można kupić używki
2. Ja nakłądałem na swoje wyprofilowane kawałki blach+dobra konserwacja i kilka lat z bańki.
3 U znajomka zapłaciłem 20pln za samo spawanie-zrobił to w godzinę, resztę (2dni wycinania, pasowania i konserwacja) we własnym zakresie)
4. Pamietaj, że musisz ściągnąć wlew zbiornika

POdpowiedz tylko jedna, a może ktoś może coś jeszcze dodać?

Witam. Miałem ten sam problem ale nawet nie zastanawiałem się czy robić czy nie. Jak masz dobrze utrzymane autko to poszukaj kogoś kto się na tym zna i zrób. Niestety nie doradzę Ci warsztatu z racjo likalizacji Ale zrymowałem. Mi znajomy odtworzył podłużnice. Wyciął całkowicie stare i w ich miejsce spasował nowe. Nie kupowałem podłużnic tylko gość sam rzeźbił. Na koniec dobra konserwacja i mam spokuj. W sumie cały koszt zamknął się w 250zł. Czasem człowiek tyle przez dwa dni potrafi puścić na swawolach więc uważam że warto.

Pozdrawiam

Cytat:
2005-12-15 18:30:11, surec pisze:
1. Podłużnice można kupić używki

a jaka pewność ze długo wytrzymają ? one też swoje lara mają

Cytat:
2005-12-15 18:30:11, surec pisze:
Ja nakłądałem na swoje wyprofilowane kawałki blach+dobra konserwacja i kilka lat z bańki. 3 U znajomka zapłaciłem 20pln za samo spawanie-zrobił to w godzinę, resztę (2dni wycinania, pasowania i konserwacja) we własnym zakresie) 4. Pamietaj, że musisz ściągnąć wlew zbiornika

podłużnica jest wykonana z dość grubej blachy i podczas wypadku swoje musi wytrzymać a takie naspawane kawałki blaszki to nie wiele pomogą

jak co jest sposób wytnij pognite częsci podłuznic i wspawaj szyny

A na ten post moze jeszcze ktoś coś dorzuci?

ja dorzuce--dzięki za przypomnienie bo u siebie dawno nie sprawdzałem(wogule )
ps. zapraszam na spota.