MotoNews.pl

Jak jest z rezerwą?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej!!
Posiadam Corse 1.3 CDTI
wiem że pojemnośc baku jest 44 litry, ale czy kotś mi może powiedzieć ile litrów ma rezerwa?
Podczas jazdy zapala się a później zaczyna migać
Interesuje mnie ile jest jeszcze w baku jak zaczyna się zapalać i ile może być jak zaczyna migać
Około ilu kilometrów można zrobić na rezerwie i jakie jest średnie spalanie tego auta z tym silnikiem

Rezerwa jest obliczona na jakieś 50-70 km. Zazwyczaj jest to około 5-6 litrów paliwa.

a nie wiecie jak jest z w 1,4, bo mi tylko sie zaświeca i świeci do wyczerpania benzyny a raz miałem niespodzianke ze mi autko juz dalej nie pojechało,tyle ze nie pamietam ile wtedy przejechałem na rezerwie

a mi sie nic nie swieci tylko buja wskazowka i trudno wyczuc tankuje jak jez za ostatnio kreska

Z tego co przeczytalem na forum to jak zaczyna migac to w baku powinno byc jeszcze 2,5 litra... a gdy zaczyna swiecic to ok 5l.
odnosnie spalania to producent podaje 3.8l/100km (trasa) ale ja takiego wyniku nigdy nie odnotowalem:/ moja corsiawka spala 5l (fakt ze z ciezka noga)
Pozdrawiam

no u Ciebie jeszcze ma co migac umnie nie ma zadnej diody sygnalizujacej rezerwe.

corsaC 1.0 od momentu kiedy światełko zaczęło migać przejechałem jeszcze 50 km po mieście (na dalszą jazdę nie starczyło mi odwagi - zatankowałem). Spala 7,5/100 w cyklu miejskim

Mam Corsę 1.0. Przekonałam się, że jak zaczyna świecić kontrolka to spokojnie mogę przejechać jeszcze około 50km, wskaźnik paliwa nie jest jeszcze na polu rezerwy. Kiedy kontrolka zaczyna migać można przejechać jeszcze około 40-50km, ale z "duszą na ramieniu". Na ogól zaraz po zapaleniu sie kontrolki bo baku wchodzi około 36l. paliwa, po rozpoczęciu migania 4-5 litrów.
Mam problem z wodą na podłodze po stronie kierowcy. Nie wiem czy leci uszczelką szyby, bo po każdym deszczu podłoga jest mokra zarówno pod nogami kierowcy jak i pasażera. Może ktoś mi doradzi co się dzieje. Podłoga jest cała, nie brakuje w niej zaślepek. Poza tym woda leci nawet jak nie jeżdżę wtedy samochodem. Czy może lecieć relingami? Samochód ma 5 lat, jestem pierwsza właścicielką, nie miałam wypadku.