MotoNews.pl

POMOCY ..JAK ODCIĄĆ IMMOBILISER - E36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam welki probem.
Mianowicie:
Po przekreceniu kluczyka w e36 coupe 1,6 zapalaja se wszystkie kontrolki , wszystko jest normalnie zadnej zmiany czy tez braku zapalonej kontrolki. Wszystko pieknie chce odpalic przekrecam kluczyk i.....NIC... nic sie nie dzieje nawet nic nie drgnie .Po podłaczeniu rozrusznika na krotko - kreci.W warsztacie powiedziano m ze to na 99 % immobiliser - co sie z nim stało nie wiem ale to on blokuje wszystko. Co zrobic? w servisie BMW w Łodzi powiedziano mi ze taka naprawa bedzie kosztowała 370 zł ale wczesniej ekspertyza 215 zł ( razem ok 600 zł (( ) z zamontowaniem- czego? nie wiem ale mam na to cos czekac tydzien- jakas magiczna kosteczka. Chciałbym te koszta jakos obejsc i np.. brzydko piszac wywalic immobiliser - wie ktos jak to zrobic?? PROSZE O POMOC auto stoi a ja moge w nim sobie co najwyzej posiedziec

...mam od dawna podobny problem,z tym ze mi odpala po kilku a nawet czasem jednym razie!to przeje..na sprawa w serwisie mi nie pomogli,rozni mechanicy roznie radzili jesli w lodzi ci to sa w stanie zrobic to zycze powodzenia!jesli zrobis znapisz ile kosztowało i co to bylo dokladnie?

W poniedziałek maja mi sie za nia zabrac w warsztacie - maja tam pełno komputerów nie wiem moze to na pokaz a moze i cos umieja na nich zrobic - maja mi powiedziec co jest nie tak.

Cytat:
2005-12-16 16:00:10, dominob pisze:
Witam. Mam welki probem. Mianowicie: Po przekreceniu kluczyka w e36 coupe 1,6 zapalaja se wszystkie kontrolki , wszystko jest normalnie zadnej zmiany czy tez braku zapalonej kontrolki. Wszystko pieknie chce odpalic przekrecam kluczyk i.....NIC... nic sie nie dzieje nawet nic nie drgnie .Po podłaczeniu rozrusznika na krotko - kreci.W warsztacie powiedziano m ze to na 99 % immobiliser - co sie z nim stało nie wiem ale to on blokuje wszystko. Co zrobic? w servisie BMW w Łodzi powiedziano mi ze taka naprawa bedzie kosztowała 370 zł ale wczesniej ekspertyza 215 zł ( razem ok 600 zł (( ) z zamontowaniem- czego? nie wiem ale mam na to cos czekac tydzien- jakas magiczna kosteczka. Chciałbym te koszta jakos obejsc i np.. brzydko piszac wywalic immobiliser - wie ktos jak to zrobic?? PROSZE O POMOC auto stoi a ja moge w nim sobie co najwyzej posiedziec

który rok auta

E36 95' 1,6 coupe

rozumiem że masz gruby kluczyk

Mam jeden kluczyk, nie wiem czy jest gruby czy cienki :/ ma szary plastik z wybitym znaczkiem bmw, zadnych zaroweczek ani bateryjek, nic w nim nie ma.

Cytat:
2005-12-17 00:14:37, dominob pisze:
Mam jeden kluczyk, nie wiem czy jest gruby czy cienki :/ ma szary plastik z wybitym znaczkiem bmw, zadnych zaroweczek ani bateryjek, nic w nim nie ma.

czyli cienki kluczyk (zapasowy). ten pierwszy, glowny ma wbudowana lampke i kolorwe bialo-niebieskie logo na przycisku

Kiedy kupilem samochod otrzymałem tylko ten kluczyk, zadnego innego nie mam- nawet nie wiem jak inne wygladaja, moj ma szra plastikowa oprawe z wybitym znakiem bmw nic poza tym.Kluczyk ma jakis wplyw na moj klopot?

tak bo jak masz cienki nierozbieralny to nie masz immobilajzera

o kurcze to mnie teraz zatkało to w takim razie juz nic nie wiem , immobiliser to moje gdybanie - czekam do poniedziałku ciekawe co mi powiedza w warsztacie . Jednak chciałby jednak wiedziec czy immobiliser da sie jakos wywalic z auta wyłaczyc czy jak to nazwac tak zeby go nie było lub tez nie działał a jego brak nie wplywał na ''prace'' auta

taki objaw jak opisujesz to tak jakbyś wszedł do samochodu nie otwierając go z kluczyka spróbuj może kilka razy zamknąć i otworzyć auto może sie odblokuje

Co sie okazało: na komputerze wyskakuje błąd ze niby kluczyk nie jest prawidłowy czy jakos tak jak to nie prawidłowy skoro jedyny jaki mam i na nim juz jezdze tym autem ponad pol roku o co tu wogole chodzi ???maja jeszce dokladnie sprawdzic instalacje jutro mam wiedziec co i jak

Cytat:
2005-12-18 15:43:03, hz10 pisze:
taki objaw jak opisujesz to tak jakbyś wszedł do samochodu nie otwierając go z kluczyka spróbuj może kilka razy zamknąć i otworzyć auto może sie odblokuje

ja ostatnio podczas mrozu jak fura stala chyba z 12 godzin na dworzu mialem przypadek ze podczas otwierania drzwi kierowcy z kluczyka otworzyly sie tylko wlasnie te drzwi, mowie sobie pewnie cos zamarzlo i reszta nie zaskoczyla, odmarznie i wroci do normy. wsiadam odpalam i nie moge odpalic wysiadlem zamknalem drzwi keirowcy spowrotem otwieram poraz kolejny i juz sie wszystkie drzwi otworzyly, centralny zadzialal w zwiazku z czym mogelm odpalic

No i juz wiem co jest nie tak ..zjarany immobiliser jakis moduł czy cos takiego w e36 nie umieja tego ominac w warsztacie ale umieja w module z starszej 3-ki ..powiedzieli mi zebym kupił moduł immobilisera od e30 bo taki moga mi włozyc do auta i ominac immo...ma ktos moze cosik takiego do sprzedania???

....ciekaw jestem bardzo o co dokładnie chodzi z tym modułem immobilizera?jaki jest nr bmw tej cześci?

Cytat:
2005-12-22 19:03:54, dominob pisze:
No i juz wiem co jest nie tak ..zjarany immobiliser jakis moduł czy cos takiego w e36 nie umieja tego ominac w warsztacie ale umieja w module z starszej 3-ki ..powiedzieli mi zebym kupił moduł immobilisera od e30 bo taki moga mi włozyc do auta i ominac immo...ma ktos moze cosik takiego do sprzedania???

co ty piszesz jekie immo w e30 gdzieś ty zaprowadził ten samochód co to za elektrycy

pomyłka pomyłka ...
sprawa wyglada ak
wyjeli mi z auta komputer i jakies 2 kostki + jakis nadajnik z kluczyka i powiedzieli kup takie cos od jakiegos auta ale takie jak ci tutaj dajemy albo kup sam komputer od tego modelu czyli e36 ale z auta bez immobilisera bo niby w takim komputerze umieja cos tam wyłaczyc ze nie bedzie u mnie juz immobilisera. Komputer jaki potrzebuje to DME 1.7.2 silnik 1,6 lub 1,8......Nie wiem moze jest jeszce jakas ina opcja zeby nie wymieniac tych rzeczy moze ktos tutaj wie jak zrobic zeby jakos ominac ten zasr... immobiliser w aucie.