PORADA-jesli macie problem z dokręcaniem szyb(accent)...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Inna rada -jesli macie szyby dokrecane na "korbke",zwlaszcza w accentach 3 drzwiowych gdzie boczne szyby sa duze-mozecie miec problem z ich zasuwaniem-ja sie nie dawalem-dokrecalem mimo oporow(smar w uszczelki pomagal czasowo )az do momentu gdy uslyszalem...pyk-cos strzelilo,szyba spadla-poszedl mechanizm-nie pojechalem do serwisu-znalazlem rolke na ktora nawija sie linke od.....malucha(po nawierceni jednego otworu i nawinieciu linki dziala do dzis widocznym elementem z zewnatrz jest.....korbka od malucha(niewiele rozniaca sie od oryginalnej (swoja droga w maluchu ten mechanizm jest METALOWY a nie PLASTIKOWY jak oryginalny

No dobrze ale problem z dosuwaniem szyb pozostal-tu na ratunek przyszla SKODA(bodajze 105)-kupilem za kilkanascie zlotych boczne uszczelki po ktorych przesywa sie szyba(pokryte filcem dzieki czemu latwiej sie przesuwa a oryginalne go nie mialy wiec nie ma sie co dziwic ze szyba ciezko sie pracowala jesli sunela po gumie )-z oryginalnych zostawilem tylko w-we przylegajaca do gornej krawedzi szyby-boczne odcialem)-wstawilem-bylo to jakis rok temu-dziala do dzis!!!

Powodzenia....

no czesc, poszla mi linka kturo otwiera sie szyby w acc 3d powalczylem troche z rozebraniem tego noi jak sie pierwszy raz to robi to jest troche zabawy i prob pojdzie nie pojdzie, wiec sprubuje tu opisac co nalezy zrobic by to rozebrac. potrzebny jest srubokret krzyzowy. najpierw odkrecamy bolec otwierania drzwi praktycznie idzie palcami, odkrecamy wszystkie widoczne srubki powinno byc 5, kiedy odkrecicie klamke trzeba ja wyszarpnac z uchwytow gdyz ona trzyma sie nie tylko na tej jednej srubce a z tylu jest drut ktury umozliwia otwieranie drzwi i tam jest taki plastik ktury trzeba zsunac z tego pretu i nastepnie pret pchnac w dol ten plastik zostaje w klamce,korbka jest zblokowana tak jak w maluchu ja ja poprostu wyszarpnolem, choc bardzo sie stresowalem ze cos ulamie. ale wyszlo, a potem to juz proscizna zatrzaski sa do okola i latwo wychodza tapicerke troche podniesc do gory i zrobione, moze jeszcze ten trujkacik w rogu, jest on na zatrzasku wiec latwo wyciagnac, pozdrowienia i milej zabawy.

a noi mam pytanie czy ta linke trzeba miec orginalna do acc czy naprzyklad moge dac od malucha czy jakiegos innego auta np forda fiesty a i pytanie jak ta linke wymienic tak troche bardziej szczegolowo poprosze pozdrowienia

Cześć! Witajcie! Muszę się przyłaczyć do rozważań. Mam H.Pony GT 95 r. 3- drzwi. Szyby elektryczne.
PYTANKO DO SWAP-a, bo widzę, że bez problemu radzi sobie z drzwiami i szybami.
W moim autku przy próbie podniesienia szyby, szybu się koszą i zacinają. Zaglądałem do środka stwierdziłem zużycie prowadnicy/tego plastiku/ do którego mocowana jest szyba. OTO MOJE PYTANIE, CZY COŚ JESZCZE PRÓCZ TEGO PLASTIKOWEGO UCHWYTU NA PROWADNICY TRZYMA SZYBĘ np jakieś uchwty po bokach szyby. W serwisie karzą mi wymieniać prowadnice, uszczelki i cała szybę - nie pytajcie o cenę!!! JEŚLI MOŻECIE POMÓŻCIE! na telefon 606441698, bądź na maila - zadzwonię, napiszę. mój mail: slawekb1@interia.pl MOże macie jakieś inne rysunki techniczne, bo na moich jest tylko ten środkowy plastykowy uchwyt. POZDRAWIAM !!!!

To co mi się jeszcze nasuwa to zaśniedziałe przełączniki od szyb + to co opisałem z wymianą szyby to chyba troche przesadzili.. szyba u mnie sunie tylko po prowadnicy(szynie)-z boków po uszczelkach .....więcej masz w mailu..

[ wiadomość edytowana przez: swap dnia 2006-03-30 15:44:11 ]

[ wiadomość edytowana przez: swap dnia 2006-03-30 15:45:39 ]