Terkotanie na trojce w dieslu-pomocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czesc.pomozcie: otoz mam essiego 1,8 Td(intercooler)z 97 roku. po zmianie paska klinowego i wjechaniu w zaspe sniegu czasami na 3 biegu slysze takie warkotanie z silnika ktore trwa 2-4 sekund i w tym momencie wzrastaja obroty silnika. Całkiem możliwe że może sie mi to wydarzyc na innym biegu ale jak do tej pory slyszalem 2 razy na trzecim, dodam tez ze akumulator mi slabo trzyma. prosze o pomoc w diagnozie. boiken@poczta.onet.pl

aha dodam jeszcze ze wczesniej nie mialem takich objawów, pojawily sie one po tych wlasnie intensywnych opadach sniegu i mrozie i byc moze zmiana paska nic tu nie wnosi ale napisalem jakie naprawy poprzedzaly te objawy. Prosze o pomoc bo mni panika troche łapie.

Witka, o jaki ci poasek chodzi? odpowiedzi ne znam ale napisz jaki pasek--rozrządu? czy inny? bo i tak zaraz cie zapytają o pasek. Niewiem czy jest teaki problem opisany ale poszukaj w wyszukiwarce ,może ktoś to miał.
ps. zapraszam do działu spoty i zloty.

pasek klinowy aternatora

pewnie ci tyrkocze też na innych biegach, zajrzyj do niego, może jakiś piasek czy cuś wlazło w niego, a może to tyrkotanie związane jest z tym że obudowa teraz ociera? swoją drogą b. możliwe bo dzis te same objawy miałem, zajrzałem pod auto a tam lód wlazł między kołem pompy a osłoną.