Carina e, glosniki przod

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
o jakich wymiarach wejda tam glosniki (bez zadnych przerobek)?

Bez przeróbek 13cm ,bo takie ja miałem oryginalnie.Jak kupiłem 16cm to też weszły ale niedolegały do końca więc wyciałem ciut większe dziury i gra super jak na ten wymiar.
Moja rada brzmi.Niekupuj 13cm głośników jak chcesz mieć jakiś dźwięk.Odrazu kup jakieś lepsze 16.5 cm i z tym próbuj.Tam jest plasitk ,ciut powiększyć otwór to niejest żadna trudność.Założysz 13cm i będziesz żałował.
Pozdro

Ja u siebie wsadziłem zdaje się Tonsil SC 2161 - 16cm. Głębokością weszły bez problemu. Jedynie otwory pod wkręty trzeba było w innym miejscu zrobić. Brzmią nawet nawet. O niebo lepiej niż fabryczne.

Sprawdzilem osobiscie zestaw z Norauto N1-165 kupione w promocyjnej cenie 90zl.Graja bardzo przyzwoicie,mozna je porownac z chinskimi JBL.

Wilam. Te oryginalne belgijskie głosniczki ja zastąpiłem głośnikami Sony16,5cm,+dwa wysokie osobno +dwa w tylne drzwi +dwa w tylną półke +dwa wysokie .Razem gra to dosyć dobrze i selektywnie.AVECARINA

Cytat:
2005-12-19 22:28:06, tojotka_wojtusia pisze:
Wilam. Te oryginalne belgijskie głosniczki ja zastąpiłem głośnikami Sony16,5cm,+dwa wysokie osobno +dwa w tylne drzwi +dwa w tylną półke +dwa wysokie .Razem gra to dosyć dobrze i selektywnie.AVECARINA

gdzie te wysokie z przodu wrzuciles? jakies zdjecie masz?

A jakie glosniki mozecie polecic do przodu, zeby pasowaly w seryjne miejsce i dobrze graly. Tak do 150zl .

Edit: Zeby mialy dobry basik

[ wiadomość edytowana przez: CzapCzap dnia 2005-12-22 23:16:51 ]

Cytat:
2005-12-22 23:13:32, CzapCzap pisze:
A jakie glosniki mozecie polecic do przodu, zeby pasowaly w seryjne miejsce i dobrze graly. Tak do 150zl . Edit: Zeby mialy dobry basik [ wiadomość edytowana przez: CzapCzap dnia 2005-12-22 23:16:51 ]

Żeby był dobry basik, to trzeba w suba zainwestować albo dołóż parę groszy i rozejżyj się za JBL

[ wiadomość edytowana przez: marcin032 dnia 2005-12-23 08:02:15 ]

Witam. Dobrego basiku nie da się wydobyć w tej cenie w drzwiach przednich .Moje sony Xplody 16,5 za dwie stówki w całości dawały no nieżle Ja bym proponował na tylną półkę założyć te ala basiki od strony bagażnika ,są tam trzy otwory ,tylko trzeba wykroić otwór w tapicerce .Ja na drodze eksperymentu wsadziłem tam dwa duże głośniki squny .I tak zostało,jest nieżle i nie drogo.Otwór w tapicerce nakryłem atrapą od 13 Panasonika można inną.Pozdrawiam AVECARINA .WESOŁYCH ŚWIĄT

Dzieki. Nie chce narazie ingerowac w tylnia polke ani bagaznik. Jedynie chce zmienic przednie glosniki . No to co polecicie >

eDIT: No to niech bedzie do 200zl

[ wiadomość edytowana przez: CzapCzap dnia 2005-12-23 21:08:51 ]

Popieram Faworyta.
Dążenie do jak największej średnicy nie jest takie bezasadne.
Prosty przykład:
Zmiana średnicy z 13cm na 16,5cm to tylko 27% różnicy tej długości. Powierzchnia membrany zmienia sie za to o 61%.

Pozdrawiam

odkopie troszke wątek

czapczap
pamiętasz jakie wkońcu wstawiłęś glośniki??
wy pozbyłeś się cari zanim to zrobiłeś??

Cytat:
2006-08-29 23:17:38, rsuhy pisze:
odkopie troszke wątek czapczap pamiętasz jakie wkońcu wstawiłęś glośniki?? wy pozbyłeś się cari zanim to zrobiłeś??

Z tego co pamietam to wywalilem seryjne glosniczki bo trafily mi sie Bushmany z innej cariny co szla na zlom, byly o wiele wieksze od seryjnych glosniczkow i miescily sie w otwory, a potem cari juz poszla do ludzi. Za to do tylu w drzwi wsadzilem nowe Kenwoody , o standardowym rozmiarze 10cm i ladnie graly.

[ wiadomość edytowana przez: CzapCzap dnia 2006-08-29 23:28:24 ]

ok dzieki

Jeśli szukasz dobrego, markowego i nie drogiego systemu na przód to polecam PowerBass S-5C, powinny pójśc pod samym radiem bez wzmaka (tu je znajdziesz http://www.essa.com.pl/promocje/index.php#1096) lub helix blue 62 mk 2 (znajdziesz na allegro). Piękne soprany z gwizdków o jedwabnej kopułce - Nie syczą !!! i przyzwoity głęboki bas (jak oczywiście dobrze wytłumisz drzwi bo inaczej tapicerka ci zagra . Ale jak chcesz mięć w basie dobrego kopa to się bez wzmaka i suba nie obejdzie.

ja chce żeby mi tylko grało
i nie charczało jak teraz
i nie mam zamiaru wydac na to wiecej niż 100 ba a nawet 50

Cytat:
2006-09-02 00:24:24, rsuhy pisze:
ja chce żeby mi tylko grało i nie charczało jak teraz i nie mam zamiaru wydac na to wiecej niż 100 ba a nawet 50

No, to będzie Ci dalej charczeć

Tak tak jak to mówią dobre musi kosztować. Albo rozejrzyj się za używkami ale trzeba je dobrze sprawdzić

Cytat:
2006-09-02 08:11:09, marcin032 pisze:
No, to będzie Ci dalej charczeć

ok

Cytat:
2006-09-02 12:37:37, rsuhy pisze:
ok

Albo kup sobie dobre sluchawki i wepnij jakos do radia , obedzie sie bez glosnikow