MotoNews.pl

KUHLMITTEL STAND - dolałem płynu a on dalej swoje.......

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wyświetlił mi się na kompie Kuhlmittel Stand. Z instrukcji wiem że chodzi o płyn chłodzący więc uzupełniłem go a komunikat dalej się wyświetla.Kiedyś już miałem ten komunikat, dolałem płynu i znikł a teraz za holerę nie. Jak ktoś wie o co biega to będe wdzięczny za pomoc.

Resetnij sobie kompa

Fajnie brzmi ale jak?

Jednym sposobem jest odlaczenie aku, ale mysle ze to nic nie da. W najgorszym wypadku trzeba odwiedzic techa.
U mnie po dolaniu plynu komunikat sam znika, myle ze tak powinno wlasnie byc. Spr czujnik, poruszaj kabelkami moze gdzies cos nie lączy.
pzdr

ja tak miałem non-stop mimo że było ok i się wku....em! Odłączyłem z pod zbiorniczka wtykę od czuja i go zmostkowałem, znajomy elektryk powiedział mi że omegi takie mają dupne czujniki że jak się załączy to się blokuje i reset nic nie daje.
Najważniejszy jest czujnik temp. płynu jak masz za wys. temp to też jest tak jakby ci płynu ubyło

Zobacz czy nie zawiesił Ci się pływak w zbiorniczku wyrównawczym. Pływak porusza się na takim patyczku i na tym patyczku osadza się odrobina kamienia. I to wystarczy żeby zablokować czujnik. Weź śrubokręt i poruszaj pływakiem może go to odblokuje.
Tylko uważaj żeby go nie przebić.
Pozdro
MCZ

Cytat:
2005-12-19 10:15:46, MCZ pisze:
Zobacz czy nie zawiesił Ci się pływak w zbiorniczku wyrównawczym. Pływak porusza się na takim patyczku i na tym patyczku osadza się odrobina kamienia. I to wystarczy żeby zablokować czujnik. Weź śrubokręt i poruszaj pływakiem może go to odblokuje. Tylko uważaj żeby go nie przebić. Pozdro MCZ

dokładnie tak