Niesprawny ABS ! Pomocy !Kontrolka ABS nie gaśnie:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tz. gaśnie tak jak powinno byc po rozruchu po około 3 sek ale po nastepnych 10-20 sek znów sie zapala i wtedy ABS niesprawny Ponownie gasze i odpalam i znów gaśnie by za chwile znów się zapalić...
Autko to mk7 95 r ....Zaczeło sie powoli tz lampka nie gasła raz na 20 razy po czym odpalałem jeszcze raz i było ok...ale ostatnio juz stało śie to nagminne i lampka nie gaśnie na dobre
Co to może być?Może juz ktoś to przerabiał??
Mam nadzieje że to nie komputer

Spróbuj wyczyścić wtyczki w nadkolach bo pewnie są brudne. Mnie sie wyłączył raz jak miałem jedna wtyczke zabrudzoną. Weź jakiś specyfik do czyszczenia styków i powinno pomóc. Jak masz plastikowe nadkola to mozesz mieć te wtyczki schowane troche tak jak ja, ale dostęp jest

[quote]
2005-12-19 19:36:38, misiolino pisze:
Spróbuj wyczyścić wtyczki w nadkolach bo pewnie są brudne
No właśnie miałem tak jakby wrażenie że dzieje sie to na samym poczatku w deszczowe dni i tak sobie myslałem że coś może zalałem...
Dzieki jutro to sprawdze Miejmy nadzieje że to to

No problem
Jak to nie będzie to to spróbuj użyć wyszukiwarki bo dość duż było ostatnio o ABS-ie

Jak swieci na stałe, to znaczy , ze sam moduł jest uszkodzony.
Podłacz rezystor 2.2kohm pomiedzy pin 7 i 16 złącza diagnostycznego. Jesli jeszcze go nie posiadasz to pomiń ten kawałek mojej wypowiedzi.

czujniki przy kółkach do wyczyszczenia. Polecam "zwykłą" benzynkę ekstrakcyjną.

ja ABS;u niee posiadam wiec problem mam z glowy buehehe

a ja myślę że jak koledzy piszą czujniki przy kołach wyczyść i bedzie spoko