Jak zregenerowac Reduktor?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zamówiłem sobie zestaw naprawczy do LOVATO pnematyk.Czy wymiana tych membran to rzecz skomplikowana? Co mam zrobić by nie zepsuć wszystkiego, aby coś żle nie zrobić aby np woda sie nie wylała lub niewiem co by sie mogło stać. Prosze o krótki instruktarz

Tutaj klik tu masz opis co i jak

czysto teoretyczne pytanie.
Czy zestaw naprawczy do reduktora lovato pneumatic bedzie pasował do reduktora electronik?
Moj typ reduktora to RGE 92 (to jest elektronik chyba?)
Pozdrowionka

Wg mojej wiedzy nie, bo budowa pneumatyka różni się nieco od elektronika. M.in. zastosowaniem elektrozaworu na parowniku. Ale mogę się mylić. Może ktoś bardziej doświadczony się wypowie.

No wiec czekam na wypowiedzi innych.....
Czy zestaw naprawczy od lovato pneumatyk bedzie pasował do parownika lovato elektronik???

Dzieki Danek za link. A jeśli chodzi o naprawe elektronika to najlepiej kup sobie membrany od elektronika bo w cenie nie ma chyba znacznej różnicy.A jakas różnica napewno jest skoro kazdy sprzedawca pyta czy elektronik czy pnęmatyk.Chyba ze masz już zestaw to spróbój moze akurat?

Robson83
Jeśli masz możliwość to kup zestaw naprawczy do elektronika.
Różnica polega w konstrukcji zaczepu membrany pierwszego stopnia reduktora,ponadto w pneumatiku jest dodatkowa membranka komory podciśnieniowej,reszta pozostaje ta sama oprócz tego że jest parę oringów więcej.