| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-12-20 15:42:49 Lusterka w espero są tak wielkie że jeszcze nigdy nie miałem problemu z martwym punktem.
Lusterka mam ustawione tak, że nie widzę końca auta - kwestia przyzwyczajenia. Tzn ustawiam tak, że widzę obrys auta, a potem przestawiam troszkę na zewnątrz, tak długo aż obrys znika. Poza tym gdy zmieniam pas przychylam się nieco do kierownicy, by w ten sposób zwiększyć zakres widzenia w lusterku i to w zupełności wystarcza. No i po trzecie - troche to dziwne, ale w głowie zawsze mam 'mapę' rozmieszczenia wszystkich samochodów które znajdują się w pobliżu. Po koduje mi się w głowie pozycja wszystkich aut dookoła. Wiem, że jeśli jakiś był za mną i nagle zniknął to pewnie jest po mojej lewej i wówczas go szukam. To działa jak automat, ale ma jedną wadę- gdy jakieś auto zniknie z pola widzenia, bo np. nagle skręci - to mój mózg przez chwilę głupieje i panicznie poszukuje tego 'znikniętego' pojazdu. |
soop PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2005-12-20 16:01:16 Ja zawsze po prostu przekrecam leb i patrze na bok. Moze to smieszne, ale zajmuje to chwile i mam przynajmniej wieksze prawdopodobienstwo ze w nic nie przydzwonie. [ wiadomość edytowana przez: soop dnia 2005-12-20 16:01:54 ] |
YeLonkoskY Klubowy Weteran Ford Focus / Opel As ... Warszawa | 2005-12-20 16:31:41 jak nie chcesz na kogoś wleciec to po prostu wolniej zmieniaj pas mnie to kilka razy uratowało bo zawsze inny kierowca ma czas na reakcję lub ostrzeżenie Cię klaksonem ![]() |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-12-20 16:48:02 No dajcie spokój, lustra w espero są wielkości lustra łazienkowego, a Wy narzekacie, hmmm. Przejedźcie sie raz fiatem seicento, to zmienicie zdanie nt lusterek w espero. Tam to dopiero nic nie widać |
Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-12-20 18:51:56
hehe skąd ja to znam! jezdziłem sc i cc - MASAKRA!!!!!! cc ma nieco lepiej... na codzien poruszam sie Truckiem i tez nie jest wesoło... jak wsiąde do espero czuje sie jakbym miał lustra z IKARUSA! Co do wewnetrznych lusterek... mam mieszane uczucia... |