Uchwyt antenowy na reling ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie.
Po mojej niemiłej przygodzie z anteną zastanawiam się nad ewentualnym montażem anteny do relingu dachowego.
Czy ktoś się spotkał z takim mocowaniem anteny ? Czy takie uchwyty w ogóle istnieją ?
Jedyne co widziałem po sklepach to łapki na klapę albo rynienkę...
Pozdro.

oglądnij tę aukcję

lub tę

a tu nawet z fotkami

[ wiadomość edytowana przez: Góral dnia 2005-12-20 21:36:34 ]

A to Ci...
A ja szukałem po sklepach i olewałem uchwyty lusterkowe...
Nie powiem, wygląda toto średnio na relingu Takie chamskie 4 śruby i 2 kawały blachy
Nie wspominając już o komplikacji montażu/demontażu i zachęcie potencjalnego złodzieja do sprawdzenia, czy aby przypadkiem w środku radio nie zostało...
Chyba odpuszczę ten temat i skupię się na magnesie.
Dzięki wielkie za te linki. Już wiem na czym stoję.
Pozdro.

tutaj znajdziesz wszystko co bedziesz potrzebował; podstawe z uchwytem czy sam uchwyt od podstawy.

Cytat:
2005-12-20 20:15:10, Perzan pisze:
...Czy ktoś się spotkał z takim mocowaniem anteny ?

Yes czyli TAK!
Jesli nie chcesz dziurawić dachu.. a masz reling zmasowany to polecm ten sposób. W relingu wierci się otwór fi 10, przedłuża się oryginalną śrubę i wszystko jest OK.
Cytat:
Czy takie uchwyty w ogóle istnieją ? Jedyne co widziałem po sklepach to łapki na klapę albo rynienkę... Pozdro

...wogóle to się nie spotkałm z "gotowcami", ale w kiku przypadkach to tak instalowałem

odświeżam wątek
ma ktoś doświadczenie z takimi uchwytami na reling?
jak z zasięgiem radyjka?
montując np new alaske na reling w porównaniu do hustlera, zyskam,czy stracę?
czytałem,że ważne jest odbicie od dużej powierzchni, np dachu, w przypadku uchwyty na reling nie bedzie bezpośredniego kontaktu anteny z dachem
czy to dobre rozwiazanie?
rozważam możliwośc kupna takiego uchwytu z tego względu,że naczytałem sie o odbarwieniach lakieru od magnesówek, ja podstawy u siebie nie zdejmuje,odkręcam tylko antenę, także szkoda,żeby po jakimś czasie miała tam, byc plama, czy coś w tym, stylu.