Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() ekimm Espero Warszawa | 2005-12-21 12:41:27 Witam dziś strzeliła mi sprężyna zawieszenia z przodu, wiem że powinno się wymieniać parami ale ze względów finansowych nie za bardzo narazie moge sobie na to pozwolić. Kupiłem juz jedna nową lewa ale prawa jest stara ma troszke juz latek czy ktoś już wymienił jedną sprężynę i czy odczuwa różnice że z jednej strony jest nowa a z drugiej stara, czy samochód krzywo stoi, czy inaczej się prowadzi.
Wiem że teoretycnie zmienia to charakter prowadzenia więc prosze o opinie ludzi którzy tak postapili. |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-12-21 13:43:10 ja zmieniałem 2 wraz z amorkami...
przód podniósł sie o dobrych kilka centów... jak zmienisz jedną bez zmiany amorów to podejrzewam, ze podniesie sie ciut mniej.. ale tak czy siak nowa sprężyna będzie bardziej sztywna i będzie mieć inną chcarakterystykę .... nie wiem akurat na tym elemencie bym nie oszczędzał... jak zmieniać to parami.... tym bardziej że koszt ( ja dałem 60 zł za szt w sklepie DU) nie jest aż tak duży..... pozdro |
![]() ekimm Espero Warszawa | 2005-12-21 14:21:49 w sumie i racja ja kupiłem za 53 zł w inter-cars ale roboty sporo z wymianą, wymienie narazie jedną jak róznica bedzie wyczuwalna dokupie drugą ![]() |
![]() Robert-wilk Daewoo Espero/ Dodge ... Warszawa | 2005-12-21 14:23:02 Ja popelnilem blad wymieniajac jeden amortyzator z tylu- rowniez z oszcednosci. Odradzam wymiane jednej spraezyny.
Pozdrawiam |
![]() ekimm Espero Warszawa | 2005-12-21 14:47:44 tak czy siak musze to zrobić bo pekła mi lewa i nie da sie jeździć, amorki ma w dobrym stanie 2 letnie KYB gazówki, zakupiłem juz jedna sprężynkę i dzis ją zamontuje robie to sam i mam ściągacze do sprężyn - dziś wieczorem juz przsetestuje zachowanie auta na jednej nowej spręzynie tak czy siak dzis czasu mi nie starczy na wymiane dwóch dzis jedna najwyzej druga jutro się zobaczy. Opisze wrażenia po jeździe tyle ze w ch..j roboty przedemną :/ a szkoda mi kase wydac na montarz skoro sam moge to zrobić, wymieniałem juz sam amorki wiec problemu wiekszego nie bedzie |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-12-21 15:59:03
RAda praktyczna - być może łatwiej Ci bedzie odkręcić drążek od maglownicy niż końcówkę drążka od kolumny. |
![]() Andik Klubowy Weteran VW B51.9TDI,MK32.0TDCi Szczecin | 2005-12-21 17:23:07
hmmmm... ciekawe gdzie to Robertos podgladnal....zapewne u mnie ostatnio jak wymienialem z kuzynem gorne mocowania McPersonow ![]() ![]() |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-12-21 17:32:26
pochodze, popacze i sie poucze ![]() |
![]() Andik Klubowy Weteran VW B51.9TDI,MK32.0TDCi Szczecin | 2005-12-21 17:39:39 łot cfaniag ![]() ![]() |
![]() ekimm Espero Warszawa | 2005-12-21 20:30:56 no i po sprawie wymieniłem - i o dziwo nie czuje róznicy że mam z jednej strony stara a z drugiej nową - być może za bardzo zmęczony jestem robotą ![]() |
![]() ekimm Espero Warszawa | 2005-12-21 21:38:57 ściągacze były ![]() ale chyba jednak sie skusze na wymiane drugiej w sumie nie czuje nic podczas jazdy ale psychicznie źle sie czuje ![]() |