Stukajace drzwi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Podczas jazdy po dziurach, słychac głuche stuki w okolicy bocznego słupka. Wygląda na to, że to drzwi się poluzowały i latają. Próbowałem regulować na słupku ale nic nie pomogło.
Pewnie musze coś w zamku dokręcić. Może ktoś mi podpowie co i jak to zrobić ? Bo mnie cholera przez to stukanie bierze.

A jakie masz auto. Mi np. w E30 coupe obluzowała się kiedyś blaszka maskująca (z zewnątrz) środkowy słupek i też długo nie mogłem dojść co to hałasuje. Możliwe też, że coś Ci stuka w drzwiach (z tym do Mibhella).
Pozdrawiam

E36 compact. Na 99.9% to drzwi latają.

Przy zamku masz metalowy zatrzask na dwie duże śruby imbusowe. Jak masz klucz to podokręcaj, jak nie to podjedź do mechanika. Schodki się zaczną jak luz masz przy zawiasach...

Opowiedz o tych schodkach biem.

Cytat:
2005-12-21 15:22:34, T7 pisze:
Opowiedz o tych schodkach biem.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=69854775 tu masz rozwiazanie tego problemu i jak wejsc po tych schodkach ;]

Stuki dochodzą z środkowego słupka. Może to być spowodowane luzem na zawiasach? Przy zamku wszystko podokręcane.

Cytat:
Stuki dochodzą z środkowego słupka

A jak otworzysz drzwi na ościerz to latają luźno dół-góra? Bo jeśli nie, to raczej nie zawiasy...

Sprawdziłem nie latają. Jak spróbuje nimi ruszyc góra dół to cały samochud chodzi. Nie widać luzu. Czy możliwe żeby ten zatrzask od zamka dobrze nie łapał bolca na słupku? Cholera nie mam pomysłu, a stukanie słychać. I tapicerka nawet zgrzypi jak auto podstoczy. To gdzieś na środkowym słupku. Kurde od czego to. Bo wydaje mi sie że klapa bagażnika też sie troche tłucze od tej strony co drzwi.

Cytat:
2005-12-22 12:14:22, T7 pisze:
Kurde od czego to.

od polskiej drogi

Cytat:
od polskiej drogi

To że od polskiej drogi to wiem tylko jak część poprawić żeby było dobrze ?

Cytat:
2005-12-22 13:00:56, T7 pisze:
To że od polskiej drogi to wiem tylko jak część poprawić żeby było dobrze ?

W moim BMW 525i E34 z 1988 roku, również mam taki problem ale wydaje mi sie ze wiem co to jest, nie mam tylko czasu żeby sie za to zabrac.
Mianowicie:
przy zamku w drzwiach prawych kierowcy (i nie tylko) jest taki czarny plastik, jest to jakby obudowa zamka. Jezeli wezmiesz plaski srubokret i zaczniesz go delikatnie podwazac to zaczyna sie wydobywac łudząco podobny skrzyp, czy pisk jak w czasie jazdy po dołkach.
prawdopodobnie to jest to samo, tylko ze w czasie jazdy, gdy drzwi masz zamkniete caly ten halas przenosi sie do słupka a to jak bys miał tube od trąbki.