MotoNews.pl
9 [S] Opel senator A1 2.5 R6 benzyna + gaz!!! TANIO!!! (128677/53)

[S] Opel senator A1 2.5 R6 benzyna + gaz!!! TANIO!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Do sprzedania taki właśnie samochodzik. Wielka klasyczna limuzyna z końca lat 70-tych (rocznik 79). Autko jak na swój wiek jest OK. Posiada 3-letnią instalację gazową. Wyposażone w centralny zamek, wspomaganie kierownicy, welurową tapicerkę, drewniane wykończenia wnętrza, oryginalne oplowskie alusy, łądną sportową, skórzaną kierownicę. Silnik to mocna jednostka 2.5, nie biorąca ani GRAMA oleju, jest w stanie bdb. Jest on zasilany czterogardzielowym gaznikiem zenith, ale w zstawie z autem kupujący otrzyma również wtrysk bosch l-jetronic do założenia, kompletny z wiązką, komputerem, przepływomierzem. Auto ma 5-cio biegową skrzynie GETRAG. Wymienione są łożyska z tyłu, przednie tarcze hamulcowe, płyn, wszystkie oleje i filtry. Do poprawki lakier na aucie (starość nie radość ). Przód pomalowany na czarny mat. Samochód przed zimą został kompletnie wyspawany, wyszlifowany, zabezpieczony podkładem i ZANCZNĄ ilościa konserwacji , także nie zgnije napewno. Ani jednej dziurki. Do auta jest trochę części: druga deska rozdzielcza, wspomniany wcześniej wtrysk, błotniki przednie, elementy wnętrza, przednie drzwi, głowica od silnika 3.0 kompletna z wałkiem i popychaczami itd. Samochód na czterech gumach zimowych. Do tego opony letnie. I najważniejsze: AUTO MA 50% ZNIŻKI UBEZPIECZENIA JAKO WETERAN SZOS!!! SAMOCHÓD OPŁACONY Z PRZEGLĄDEM TECHNICZNYM DO WAKACJI. CENA AUTA TO 3 TYŚ ZŁ DO MAŁEJ NEGOCJACJI!!!

KONTAKT:
TEL: 880720613
GG: 2596843 LUB POPROSTU PISAĆ!

Pozdrawiam!

gdyby nie to że to krosno przez całą polskę to bym pojechał bo własnie szukam senia ale.. możesz zapodać fotki na wacky@o2.pl ?
jak stan wnętrza?

Stan wnętrza jeśli chodzi o tapicerki, plastiki itp bardzo dobry. Jedynie deska chyba w 3 miejscach popekana od słońca, pod szybą przednią. Porobię jutro foty i ci podeślę. Pozdrawiam!
P.S. Jeśli chodzi o podróż to pewnie dało by się jakoś dogadać z ceną ...

[ wiadomość edytowana przez: SzySzy dnia 2005-12-22 17:57:03 ]

tez poprosze fotki na artur.krzeszewski@gmail.com

OK. Jutro posyłam foteczki. Zrobię porządne zdjęcia cyfrówką: silnika, wnętrza i całej reszty. Pozdrawiam!

wstaw je tu..

Nie umiem . Wysyłam na priv. Zdecydowanie więcej mam wspólnego z samochodami niż z kompami .

a ja nie dostałem fotek

Cytat:
2005-12-22 23:49:33, SzySzy pisze:
Nie umiem . Wysyłam na priv.

ee? na priv sie inaczej wstawia?

ps. opis wstawiania fotek do posta

[ wiadomość edytowana przez: dziqus dnia 2005-12-24 12:11:33 ]

No to już wiem jak je wstawić, ale jeszcze ich nie mam . Sorki. Nie było wczoraj czasu porobić. Ale zaraz się ten problem rozwiąże . img505.imageshack.us/my.php?image=obraz0159bi.jpg img505.imageshack.us/my.php?image=obraz0169hw.jpgimg505.imageshack.us/my.php?image=obraz0178oh.jpgimg505.imageshack.us/my.php?image=obraz0189lq.jpgimg505.imageshack.us/my.php?image=obraz0194pa.jpgimg505.imageshack.us/my.php?image=obraz0214jw.jpg
Narazie nie mam więcej fotek. W stosunku do zdjęć zmienił się tylko kolor przodu i opony na zimówki . Jak kumpel porobi jeszcze fotki to pózniej wrzuce.

[ wiadomość edytowana przez: SzySzy dnia 2005-12-24 14:17:33 ]

[ wiadomość edytowana przez: SzySzy dnia 2005-12-24 14:19:47 ]

elegancki ten senator piekna limuzyna... tylko ten silnik na gazniku... dramat 115 koni i to na gazie jeszcze.... to 1400 kilo wazy...

Uwierz mi, że problemu nie ma . Po pierwsze tak jak napisałęm jest cały układ wtryskowy do założenia jeśli ktoś chce, a poza tym wyścig z calibrą 2.0 8v o identycznej mocy zakończył się remisem także tyle samo koni z silnika 2.0 a 2.5 to jednak spora różnica . Oczywiście znajomy nie używa tego samochodu do wyścigów , tylko podałem konkretny przykład. Pozdrawiam!
P.S. Na wtrysku ma 140 KM.

na wtrysku ma 136 a wyscigi z calibra to nie jest argument szczegolnie z wersja 8v 2.0... takie calibry to mnie z moim 45 konnym fiatem 127 ledwo wyprzedzaly...na 15 kilometrowej obwodnicy a wracajac do senatora to jest jednym z tych niewielu aut z koncernu opla ktore bym chetnie kupil.

W każdym razie jest to bardziej auto do crusingu po mieści a nie do ścigania. Co tu dużo mówić . Kto jechał ten wie, szczególnie z tyłu . Ale wygoda na najwyższym poziomie

Cytat:
2005-12-24 14:48:36, Bart128 pisze:
na wtrysku ma 136 a wyscigi z calibra to nie jest argument szczegolnie z wersja 8v 2.0... takie calibry to mnie z moim 45 konnym fiatem 127 ledwo wyprzedzaly...na 15 kilometrowej obwodnicy a wracajac do senatora to jest jednym z tych niewielu aut z koncernu opla ktore bym chetnie kupil.

taka calibra ma z 11 12 sek do 100tki. a 127 z 45 konnym silnikiem dobre 20 sekund. wiec nie wiem skąd taki pomysł.. może jesteś uprzedzony i potem powielasz schematy. na 15 kilometrowej obwodnicy cali ma 200 na blacie a ty swoim 127 góra 140-150
no faktycznie leeedwo cie mijały... może nie chciały sie ścigac poprostu?

co do senatora: grill wygląda obleśnie
2,5 litra na gaźniku to jest pożądny 6pak pod maską z momentem obrotowym jak w bizonie .. laka można zwędzić szybko i efektowniej (o ile wogóle idzie ) niż 127mką. mimo TYLKO 115 koni.
drzewiej jak miałem 100konnego rekorda ktory jest w zasadzie pare tylko kilo lżejszy od senia.. no poprostu jazda nie doopisania -> nic nie zastąpi duzej pojemności i gaźnika. taka moja opinia
a widział ktoś gaźnik od tego auta ? 4 gardzielowy wielkości sporego nocnika

a czy on (senator) ma klakson na silniku :o

no senio ladny jest ale wole monze

Cytat:
2005-12-24 15:55:08, waco pisze:
a widział ktoś gaźnik od tego auta ? 4 gardzielowy wielkości sporego nocnika

Wyczytane z książki: Solex 4A1, podwójny dwuprzelotowy, średnica I przelotów 32 mm a II przelotów 44 bądź 54 mm. Bydlę ogromne

Cytat:
2005-12-24 15:55:08, waco pisze:
taka calibra ma z 11 12 sek do 100tki. a 127 z 45 konnym silnikiem dobre 20 sekund. wiec nie wiem skąd taki pomysł.. może jesteś uprzedzony i potem powielasz schematy. na 15 kilometrowej obwodnicy cali ma 200 na blacie a ty swoim 127 góra 140-150 no faktycznie leeedwo cie mijały... może nie chciały sie ścigac poprostu

Widze ze tu jakis entuzjasta.. a teraz powiedz jaki procent cali w polsce jedzie 200 km/h co? Optymista z ciebie jezeli myslisz ze bart na taka trafil. Cali 4x4 to niezly samochod ale takich malo jest a co dopiero w dobrym stanie. a teraz pomysle jak taka 2.0 8v ktora wazy tyle co nuba ojca ma slabszy silnik... jezeli twierdzisz ze taka cali jedzie 200 km/h to masz cos srednio z glowa

calibra team

Cytat:
2,5 litra na gaźniku to jest pożądny 6pak pod maską z momentem obrotowym jak w bizonie

cos wacus konfabulujesz i to zdrowo , na gazniku te 2500 ma taki moment jak argenta2.0ie .. no sorry bizon ogromny az sie boje, a wazy tylko 1380 a spotkac niezajechana calibre jest wielkim przywilejem w kraju naszym pieknym gdzie klekot calibra 8v z przebiegiem 500000 po 4 dzwonach jest synonimem bogactwa wsrod mlodzierzy dyskotekowo sterydziarskiej..i taka cali ma te 11 czy 12 do setki ale jak jest nowa i nie ma zwezki od junkersa 32mm w dolocie a moja poczciwa 127 miala do sety 16.5 i do 130 szla z calibra{napewno zajechana i na gazie i prowadzona przez 97 letnia babcie} rowno... pozniej opory powietrza i te sprawy tratata.....no i babcia napewno zredukowala wtedy....... {opowiesci wigilijne lol}

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-12-24 17:52:27 ]