Dogrzanie silnika 2.0 16V

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jako że nastały mrozy, a omesia długo sie grzeje, postanowiłem ją wesprzeć ją i założyłem osłone pod silnik. Osłonka ma za zadanie osłaniać silnik przed wytratą ciepła/chłodem pędzącego powietrza oraz co również jest ważne, pozwoli na zachowanie większej czystości komory silnika. Z tego co wiem fabrycznie X20XEV takiej nie posiada, ale 2,5V6 już je miały. Pasuje na styk, omesia szybciej się nagrzewa do temperatury pracy. Większych tras jeszcze nie robiłem, ale nie zauważyłem żeby się przegrzewał. Temp trzyma, max jaki miałem w mieście to 93st
Wiadomo, taką osłonke trzeba zdemontoać na wiosne.
Koszt 20zł na szrocie, założenie 5minut

zobacz przypadkiem czy dekielek ktory przykrywa miske olejowa nie zrobi problemu, mianowicie ja mialem ja przykrecona na wkrety no i podczas jazdy wystukala dziurke w misce i trzeba bylo spawac

słuszna uwaga, musze to zbadać

ja jestem przeciwnikiem tego typu udoskonaleń, wystarczy wymienić termostat jak długo sie nagrzewa i po sprawie, jedynie w poldku 10 lat temu byłem zmuszony do tego zabiegu bo to była wersja argentyńska i zagrzać go nawet latem to był problem
a w omci miałem taki problem jak piszez i wymiana termostatu była potrzebna

U mnie jest tak ze sie nagrzewa do 90 i nagle samo gwaltownie spada (nie wlaczam nagrzewania wnetrza) sporo... Pewnie duzy obieg sie wlacza.

Fomin, ile kosztuje termostat?

R.

nieukrywam że seba to uczynny chłopak i przywiózł mi do chaty bodajże wahlera za około 90 pln nie jestem pewien ale był cały kompletny z obudową bo ponoć można też same bebechy kupic
wymieniłem sobie sam przy kawce i jest pikolo belo

Cytat:
2005-12-23 11:07:10, fomin pisze:
nieukrywam że seba to uczynny chłopak i przywiózł mi do chaty bodajże wahlera za około 90 pln nie jestem pewien ale był cały kompletny z obudową bo ponoć można też same bebechy kupic wymieniłem sobie sam przy kawce i jest pikolo belo

Proście ,a będzie wam dane ,lub sprzedane

Cytat:
2005-12-23 21:07:36, autoseba pisze:
Proście ,a będzie wam dane ,lub sprzedane

prosi sie świnia
w ramach dobroci świątecznej proponuje rozdawać

Cytat:
2005-12-23 23:00:07, fomin pisze:
prosi sie świnia w ramach dobroci świątecznej proponuje rozdawać

Tomciu no co ty???
Kurczak to rozumien ,ale żeby zaraz świnia

ty żartownisiu