Poduszki - o co chodzi?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Może ktoś spotkał się z takim problemem:
podczas jazdy zapala się kontrolka od poduszek 4 razy i przerwa i cztery razy i przerwa. Nie wiem czym to może być spowodowane jeśli ktoś ma jakieś sugestje to proszę o pomoc bo trochę się wystraszyłem (wczoraj zakładali mi alarm czy w związku z tym mogli coś poruszyć, odłączyć) nadmienię że po zgaszeniu samochodu i ponownym odpaleniu jest normalnie jakieś 10-15 minut i zaczyna znowu migać.

Pozdrawiam
Marek

musisz podłączyć do komputera,ilość mignięć kontrolki mówi o tym co jest nie tak,może to być poduszka-a może napinacz pasów

Moze sprobuj podociskac kostki pod fotelami ( te od napinaczy ) tylko delikatnie

Poszukaj w wyszukiwarce :d kiedyś rozpisywaliśmy sie na ten temat. Są trzy prawdopodobne miejsca które dają w kość: dwie wtyczki które znajdują sie pod plastikami przy fotelach od strony progów i trzecie, też wtyczka, która znajduje się w przednim słupku od kierowcy pod plastikiem. Walnąłem w ten plastik i mam spokój ale radzę przeczyścic wszystkie trzy i 99% że pomoże. Dwa lata tak jeździłem a teraz juz od wiosny mam spokój.
Aha komputer to ostateczność szkoda kaski.

[ wiadomość edytowana przez: misiolino dnia 2005-12-21 22:21:51 ]

U mnie jakiś czas temu też tak migało i problem był przy wtyczkach, które znajdują sie pod plastikami przy fotelach od strony progów (docisnąłem) i jest OK.

Dzięki za sugestie przeczytałem właśnie że 4 mrugnięcia to coś z napinaczami (kamień spadł mi z serca bo myślałem że mi poduchy zaraz wywali ), jutro sprawdzę te 3 połączania oczywiście po odłączeniu na 15-30 minut zasilania, o rezultatach powiadomię niezwłocznie .

Cytat:
2005-12-21 22:40:09, typxx pisze:
Dzięki za sugestie przeczytałem właśnie że 4 mrugnięcia to coś z napinaczami (kamień spadł mi z serca bo myślałem że mi poduchy zaraz wywali ), jutro sprawdzę te 3 połączania oczywiście po odłączeniu na 15-30 minut zasilania, o rezultatach powiadomię niezwłocznie .

poduszka nie ma prawa wystrzelić samoczynnie, nawet jak któryś z obwodów jest uszkodzony

kilkukrotnie wypisywałem elaboraty na forum co gdzie i jak sprawdzic i kolejny mi się już nie chce - poszuak przez wyszukiwarkę