Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
e-gen HF MEMBER Kamieniec | 2005-12-21 23:40:31 pytanie wbrew pozorom nie jest banalne ![]() na stronie kable WN NGK stoi jak byk, że do Lantry J1 1.6 [G4CR] zapodaje się te same przewody WN co do Mitsubishi Mirage (Colt) 1.6 [4G61], czyli ME64, ale są też katalogi/sprzedawcy którzy twierdzą że do Lantry potrzebne są inne przewody bo RC-HD409 zgodnie z tym co wynika z rozszyfrowania oznaczeń NGK "Objaśnienie oznaczeń: RC HD 4 09 1 2 3 4 1. Oznaczenie zestawu przewodów 2. Oznaczenie marki przewodów 3. Technologia wykonania przewodów* 4. Sekwencja liczbowa Opis techniczny: Wyróżniamy ns typy przewodów wysokiego napięcia NGK >> z rdzeniem i ekranowymi złączami ( w oznaczeniach nr 1 i 2) Przewód ten posiada rdzeń miedziany o średnicy 7 mm, elementy tłumiące wbudowane są w fajkę od strony świec i wtyczke od strony kopułki, czyli w sąsiedztwie źródeł zakłóceń elektromagnetycznych. >>>z aktywną rezystancją ( w oznaczeniach nr 3 i 4 i 5) Przewód ten posiada rdzeń z włókna szklanego o średnicy 7 mm lub 8 mm (dla Fordów), który jest pokryty warstwą węgla, rezystancja przewodu wynosi 15 kOhm/m co ma na celu ustalenia poziomu zakłóceń radioelektrycznych. Sysytem stosowany w Oplu, Fordzie Fiacie, Mazdzie, Hondzie i innych. >>>reaktancyjny (w oznaczeniach nr 6 i 7) Przewód ten posiada rdzeń z włókna szklanego, który jest pokryty warstwą węgla i przewodnika metalicznego, rezystancja dla celów ustalenia poziomu zakłóceń radioelektrycznych wynosi 6,3 kOhm/m System stosowany w Citroenie, Peugeot, Renualt, Toyotę, Volvo " jest spora różnica w technologii wytworzenia i rezystencji pomiędzy RC-HD409 a ME64 Jaki modele przewodów NGK używacie w swoich Lantrach????? Pozdrawim bartek |
![]() arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2006-01-03 13:38:19 ja mam orginały Hyundai kupione w JC- nie mam zastrzeżeń. |