Zabezpieczenia przeciw złopdziejom

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakie (mechaniczne) zabezpieczenia przeciw złodziejom polecacie? Coś niedrogiego, łatwego w montażu a skutecznego!

Zdecydowanie czasowe odcięcie paliwa. Wazne jest zeby nie zadziałało odrazu.
Kumplowibuchneli nowego pasata. Przejechali nim 200 metrów i zostawili go na drodze. o kradzierzy dowiedział sie rano około 10 poszedł zgłosic kradzierz na komisariat i po 3 godzinach wrócił swoja bryka do domu. Odciecie zrobił sobie sam.

n a priv masz

i co pasi

na dobrego złodzieja to nie ma zadnego zabiezpieczenia

a może jakiś opis jak zabezpieczyć? rozumiem jeżeli nie chcecie napisac bo wiem że lepiej jeżeli nikt nie wie jak zabezpieczone

myśle że jednak odcięcie pompy paliwa no może być do tego dodatkowo elektryki przez zastosowanie włącznika w tobie tylko znanym miejscu ( tzw zabezpieczenie na patencie) i myśle że złodziej nie rozpruje ci pół samochodu w poszukiwaniu.
Wiem bo się nadziałem
I można to zrobic samemu.

Cytat:
2005-12-22 00:18:13, RamzeY pisze:
Zdecydowanie czasowe odcięcie paliwa. Wazne jest zeby nie zadziałało odrazu. Kumplowibuchneli nowego pasata. Przejechali nim 200 metrów i zostawili go na drodze. o kradzierzy dowiedział sie rano około 10 poszedł zgłosic kradzierz na komisariat i po 3 godzinach wrócił swoja bryka do domu. Odciecie zrobił sobie sam.

A moze cos wiecej powiesz o tym patencie?

PS. Jak bys mogł cos zdradzic to na Priva Z Gory wielkie dzieki

ja mam tak że jak nie ...........
to lipa bo na popych nie pójdzie
kluczykiem sie nie odpala
nie ma ukrytych żadnych przełaczników
na lawete sie nie da bo z tyłu nie ma haka
z przodu też
musieli by go na magnesie podnieść
aha to też nie zadziałabo cabrio

no i moge sie założyć z każdym z was że go odpale patyczkiem po lodzie

ostatnio miałem ciekawa sytuacje byłem na wrocławskiej w szpitalu , wsiadam do samochodziku z kumplem a tu nic
zero elektro
zaglądam pod maske i
kumpelk w samochodzie i podchodzi jakiś 4 dziadków do samochodu obok była z `12 wsiadają i patrzą co robimy
a tu nagle odpala sam zamknołem maske po 10 sekundach nas juz nie było
nigdy nie zapomne miny tych dziadkówbuahahah
a byli escorcikiem

co do odpalenia to odpale go spinaczem lub czymś podobnym a jak zapuszcze paznokcue to i paznokciem da rade

podaje na przykładzie mk5 itp

1,4 juz tak mają
10 sekund i no problemo
nie da sie paznokciem a patyczkiem juz odpalałem:

jak patyczkiem ??

Może takie rozwiązanie?
http://www.joemonster.org/article/7362/maly-problem-z-galka