Z jakich modeli dobiore częsci do do 127 1,3??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
interesuje mnie w szczegulnosci elementy układu zapłonowego(zapłon bezstykowy).Sprawa jest bardzo pilna a nie moge nigdzie dokupic czesci:/

od ritmo cos podejdzie?

Nic ci nie podejdzie od ritmo.Co najwyzej od Lanci Y 10 GT, ale tego blizej niz we wloszech nie znajdziesz.One mialy bezstykowy zaplon do wielopunktowego wtrysku.Bardzo fajna maszyna.Ewentualnie Y10 turbo tam juz byl zaplon na digiplexie ,ale takie cudo widzialem tylko raz w zyciu i we wloszech.
Za jakis czas bede jechal do makaronow to jak cos znajde to dam znac.

ok Pobian dzieki. Dzisaj probowalem go naprawic ale nic.. na wolnych obrotak chodzi super,ale dochodzi tylko do 3,5 tys i zaczyna strzelac najprawdopodobniej moduł zapłonowy jest do dupy. Zostawilem seven w pracy i moze poswietach cos znajde.
pozdr

ok
jezeli dobrze zrozumialem to w tej chwili masz juz bazstykowy zaplon?cewka i modul sa takie jak w 132 razem?a z aparatu wychodzi bialy kabel do modulu ktory jest pod cewka?
dlubales cos przy tym ostatnio?czy sam przestal chodzic.
odpisz ci sie stalo i kiedy to moze cos ci pomoge.pozdro

a jakiego rodzaju masz ten modul ? dixiplex ? ktory ? wchodzi tam podcisnienie ? bo jak digi to je sie da naprwic u dorbego elektornika.

Cytat:
2005-12-23 18:10:26, pioban pisze:
ok jezeli dobrze zrozumialem to w tej chwili masz juz bazstykowy zaplon?cewka i modul sa takie jak w 132 razem?a z aparatu wychodzi bialy kabel do modulu ktory jest pod cewka? dlubales cos przy tym ostatnio?czy sam przestal chodzic. odpisz ci sie stalo i kiedy to moze cos ci pomoge.pozdro

jezeli faktycznie masz taki modul jak 131/132/starsze argenty i wkreca sie tylko do ok 3,5 tysiaca to mozliwe ze masz zamienione miejscami kable od czujnika w aparacie do modulu.

Cytat:
jezeli dobrze zrozumialem to w tej chwili masz juz bazstykowy zaplon?cewka i modul sa takie jak w 132 razem?a z aparatu wychodzi bialy kabel do modulu ktory jest pod cewka?
dlubales cos przy tym ostatnio?

tak mam modul pod cewka a do niego wchodzi kabel z aparatu. Od kad mam samochod czasami mi szarpał,pozniej gasł(postal troche i zapalał) pozniej calkiem nie zapalał.zajrzałem do aparatu i zauwazylem ze ten kabel biegnacy do modulu jest caly popekany i robi sie zwarcie,wymienilem go(na ekranowany) ustawilem zapłon i i teraz ma tylko wolne obroty(chodzi bardzo ladnie)wkreca sie tylko do 3,5 tys i zaczyna strzelac.

Cytat:
jakiego rodzaju masz ten modul ? dixiplex ? ktory ? wchodzi tam podcisnienie

nie wchodzi do niego podcisnienie.
jest on pod cewka.

Jak to rozbierales to odkrecales impulsator z aparatu?
mozna go dokupic nowego za jakies 130pln.

a da sie sprawdzic czy impulsator dziala?

generalnie za przyczyne mojej awarii obstawiam moduł zapłonowy

napisz mi czy odkrecales impulsator?

ja go nie ruszalem,moj kolega sie do niego wlutowal bo przewody byly zasniedziałe.

na 90% jak zmieniales kabel na ekranowany zamieniles miejscami kabelki przy module i stad te problemy. Tez tak kiedys zrobilem i dlugo sie meczylem zanim doszedlem gdzie lezy przyczyna. Zamien miejscami konektorki od aparatu na module i jestem przekonany ze bedzie dobrze.

Kosa, wczessniej jak zamienilismy miejscami kabelki to samochod wogule nie odpalal,ale zamienie je i sprawdze jeszcze raz.
pozdr

widze ze nie chcesz odpowiedziec na moje pytanie.
pod impulsatorem jest magnes pewnie przykreciliscie go odwrotnie i takie macie klocki.

generalnie ja go nie odkrecalem,dalem caly aparat koledze i nie wiem czy On wykrecal impulsator.Jesli ten magnes jest wlozony odwrotnie to samochod bedzie ladnie pracowal na wolnych obrotach?bo tak jak pisalem wczesniej silnik na wolnych pracuje super.

zamieniles te kabelki? napisz o efektach.

I przy okazji sprawdz jak duza jest szczelnia miedzy czyjnikiem a nabiegunnikami

Cytat:
zamieniles te kabelki? napisz o efektach.

gdy zmienilem kabelki to samochod nie odpalal.

pamietam ze mialem taki przypadek .ktos dal mi aparat do wlozenia a sam sobie wymienil impulsator.3 dni zajela mi robota a koles nie zwrocil uwagi na instrukcje zamontowania impulsatora
Ten magnes ma naciecie ale nie pamietam juz teraz jak ono ma byc