Wskażnik temperatury

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w jakim miejscu na wskaźniku temperatury powinna sie utrzymywac wskazówka przy rozgrzanym silniku?? bo ja moge przejechac ze 30 kilometrow a ona ledwo sie unosi na 1/3 wskaznika (MK6-1992 grudzień)-wymienilem niedawno czujnik temeperatury bo poprzedni nic nie pokazywal....

zalezy również od czujnika, ale najcżęściej w połowie powinna być

poczytalem troche o problemach z ogrzewaniem wnetrza auta i mam podobne wiec zaczynam sie zastanawiac czy to nie termostat przy okazji nawalil.....

wyczytalem tez ze LPG tez ma cos wspolnego z kiepskim nagrzewaniem (jezeli jest podlaczony szeregowo z nagrzewnica). jutro ide do garazu sprawdzic tam jest cieplej niz w essim zima.....

Mario ile zapłaciłeś za czujnik i wymianę??? To był ten od komputera, czy ten drugi ??? (bo chyba są dwa )

Mi odkąd temperatury sie obnizyly to wogóle nie wygodzi poza biale pole, nie mówiąc już o 1/3 skali. Czasem jak postoje w korku to dojdzie do połowy. Znaczy ze tez dziala jak mu sie chce??

wymienialem sam bo to nie ten od komputera tylko ten od temperatury wody wkręcony w głowicy patrząc z przodu po prawo od kolektora wydechowego-banalna wymiana. co do kosztow to 20 pare zlotych. bo ten od kompa to chyba ponad stowke kosztuje-ale nie jestem pewien.

a dokladnie jest wkrecony w obudowe termostatu.

Cytat:
2005-12-23 22:32:05, mario224 pisze:
wymienialem sam bo to nie ten od komputera tylko ten od temperatury wody wkręcony w głowicy patrząc z przodu po prawo od kolektora wydechowego-banalna wymiana. co do kosztow to 20 pare zlotych. bo ten od kompa to chyba ponad stowke kosztuje-ale nie jestem pewien.

Dzięki spróbuję zrobić to samo, bo mój wskaźnik nie rusza się nawet o milimetr, bez względu na przejechane kilometry, ale powietrze dmucha cieplutkie więc to nie termostat

to masz o polowe lepiej niz ja, bo u mnie po wymainie czujnika wskaznik ruszyl z miejsca ale za cieplo to nie jest wiec wymiana termostatu tez mnie czeka, ale to po swietach......

termostat jak nic

a tematoof takich jusz sporo było