[CC] Przekladka 700 na 900 lub 1100

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pokierujcie mnie na jakies linki z wiadomosciami na ten temat, jakie sa tego przyblizobe koszta i problemy, czy to sie oplaca czy jak?
Mam mozliwosc kupic za 2000 CC 700, jezeli kupie to pewnie ten pseudo silnik bede chcial zmienic i nie wiem czy brac to czy nie - chce wiedziec jak najwiecej na ten temat. Z gory dzieki za pomoc

centomania

Jak sie postarasz i dobrze poszukasz za 2tys zrobisz swapa na 1.2(jezeli sam wszystko skrecisz)..po co chcesz swapowac na 1.1,zapodaj mu 1.2(2tys.wystarczy)..jezeli chcesz szerzej pojsc to moze 16V?

A ile kosztuja - i czy wogole sa do dostania - juz gotowe Centki 1.2? Duzo to mocniejsze od 1.1? (tzn czy warto placic wiecej - dla tej roznicy mocy?).

nooo ;] cienias 1.1 seria ma moze 13s do setki, 1.2 juz ok 9.

Pat no niektórzy sprzedają, więcej niż 8-9 tys chyba nie chodzą. na allegro jest chyba jeden ale niejestem pewien

Cytat:
2005-12-23 10:28:14, wojtas7 pisze:
nooo ;] cienias 1.1 seria ma moze 13s do setki, 1.2 juz ok 9.

zalezy jakie 1.2 i na jakiej skrzynce

Np takie 8V na krzynce s-kowej to by daleko z tylu zostalo przy niejednym maluchu z naszego forum

8-9 to jak na cienkia to i tak duzo... a ma ktos jakiues wiesci jak pozniej zachowuje sie takie auto - czy pada szybciej zawiecha i buda?

przeca cc to przednionapedowy,ocynkowany malan wiadomo ze do upalania i wiekszej mocy zawieche i bude trzeba przygotowac tak jak w kazdym innym samochodzie. jak zwykla buda 700ty znosi katowanie 16v zobaczcie se kurnik evila

Evil, poka cycki!, yyy..znaczy fotki
ALe co buda sie rozlazi?

uo panie, wszystko skrzypi trzeszczy i generalnie nie budzi zaufania ale luz, evil zara powie ze wsio jest ok i je baja

a moze by cos takiego swapnac

Dizla?

klekotom mowimy stanowcze nie

Dzieki za rady ale moze siakies opisy lub wypowiedzi kogos co to robil?... Qrwac bo nie wiem czy w to wchodzic czy dalej swoim Bambino zapodawac?

swap z 700ty na 1.1/1.2 bedzie najdrozszy. miec silnik ze skrzynia, z polosiami, z wiazka, z przewodami chlodzenia, komputerem, wymienic zbiornik paliwa z pompa, zrobic zawias zeby sie tym nie zabic, mozesz zamontowac staba od sportka, kupic lewarek zmiany biegow z linkami, itd. troche gratow trzeba zanabyc.

A czy cena 2000pln za 700 z 95 roku w zadowalajacym stanie blacharskim nie jest wygurowana czy da sie to taniej kupic?

Bo widze ze chyba latwiej wstawic taki silnik do Boba

ja bym kupil, sprzedasz silnik ze skrzynia z 700 ty i gotowa buda na kolach wyjdzie cie z 1500 zl. wg mnie to dobra cena.

Za tyle to mozesz kupic 900te juz, tyle ze jeszcze na gazniku, wiec robota ta sama