MotoNews.pl

Wydech Hyundai Coupe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chcialbym zalozyc jakis fajny koncowy tlumik ale nie wiem co wybrac istnieja jakies firmy produkujace wydech specjalnie dla Coupe 2.0FX? Jesli tak podajcie jakies linki czy cos bede wdzieczny. pozdrawiam.

Ostatnio wymienialem srodek i troche patrzylem co jest dostepne i za ile,jesli chodzi o standard tylko bosal w cenie ok 650zl. lub serwis za ponad 1000zl, natomiast jesli cos ryczacego to sa dwie mozliwosci sprowadzic za spora sumke z zagranicy albo powolac sie na rodzima produkcje i dopasowac(dorobic),generalnie droga zmiana.poz.

A takie pytanie ode mnie- po co ten tlumik?? Dla lansu czy dla "performansu"?? Tzn dla dzwieku czy chcesz sie bawic w podnoszenie mocy??

raczej dla dzwieku bo mocy to to zbytnio nie da musialbym zlecic to firmie ktora wyliczylaby specjalnie wydech etc ale glownie dla dzwieku chce to zrobic bo brakuje mi tego.

ja mam dorobione 4 rury wydechowe.... nie chodzi wcale glosniej, no moze tak lekko "mruczy"... jak zrobie zdjecie to dam na forum....

Cytat:
A takie pytanie ode mnie- po co ten tlumik?? Dla lansu czy dla "performansu"?? Tzn dla dzwieku czy chcesz sie bawic w podnoszenie mocy??

a lekki przyjemny basik dla ucha to odrazu lans?? bo lansowac to ja bym sie mogl gdybym jezdzil co najmniej nowa S8. U mnie sobie po mrukuje..i wcale nie uwazam tego za lans, zrobilem to dla siebie a nie dla innych...troszke zle masz do tego podejscie.. ale wolny kraj w koncu IV Rzeczypospolita

gotowego nic w kraju nie znajdziesz a jak sciągane to zwykle wychodzi $$$$ ja osobiścei olecałbym dobranie czegoś od ultera, krajowy producent bez problemów z montarzem i gwarancją i cena - na gotowo powinieneś się w 400-500zł zmieścić - najlepiej jest robić to u nich na miejscu jest/byąłopcja wyboru jak bardzo głośny ma być gang

Cytat:
2005-12-27 09:41:56, BANDITTO pisze:
a lekki przyjemny basik dla ucha to odrazu lans?? bo lansowac to ja bym sie mogl gdybym jezdzil co najmniej nowa S8. U mnie sobie po mrukuje..i wcale nie uwazam tego za lans, zrobilem to dla siebie a nie dla innych...troszke zle masz do tego podejscie.. ale wolny kraj w koncu IV Rzeczypospolita

Źle mnie zrozumiałeś- pisząc "dla lansu" nie miałem na mysli nic złego. Jak ktoś chce to niech mu mruczy, mi nic do tego. Określenie to raczej było użyte przeze mnie w celu zrymowania

Cytat:
Źle mnie zrozumiałeś- pisząc "dla lansu" nie miałem na mysli nic złego. Jak ktoś chce to niech mu mruczy, mi nic do tego. Określenie to raczej było użyte przeze mnie w celu zrymowania

spoko jakos podminowany ostatnio jestem wiec sorry

zastanawialem sie nad czyms takim: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=80804411
Mial ktos taki tlumiczek jak on sie spisuje jest glosni bo slyszalem rozne opinie.

to moze lepiej juz sobie zamontować rynne he he... taniej wyjdzie, a obciach taki sam...

Cytat:
2006-01-12 20:22:36, kalbar911 pisze:
to moze lepiej juz sobie zamontować rynne he he... taniej wyjdzie, a obciach taki sam...

grzeczniej proszę

Cytat:
2006-01-12 20:22:36, kalbar911 pisze:

Czlowieku nie wnosisz nic do tematu ani nie pomagasz moze lepiej czasem dac sobie na luz? Jak ci sie cos nie podoba to twoja sprawa nie musza wszysci widziec jaki mily jestes. pozdrawiam.

Cytat:
2006-01-13 14:48:32, Daniello_ pisze:
Czlowieku nie wnosisz nic do tematu ani nie pomagasz moze lepiej czasem dac sobie na luz? Jak ci sie cos nie podoba to twoja sprawa nie musza wszysci widziec jaki mily jestes. pozdrawiam.

jeżeli cie uraziłem to przepraszam nie chcialem!! wyrazilem tylko swoj osąd, że nie pasuje taki wydech...

pozdrawiam

OK juz zapomnialem o tym Pozdrawiam. I tez troche zle zrozumialem tego posta dopiero potem pomyslalem

Jak robisz dla dzwięku to polecam Upgrada tłumiki ew klasyczny bas z Remusa.

Jak robisz wydech dla mocy oddaj do elteca czy kwasmetu koszt ok 1300-1500zł ale będziesz usadysfakcjonowany z wydanych pieniędzy

wydaje mi sie ze ten tlumik nawet z silencerem bedzie glosny poniewaz ma mala puszke.czym wieksza puszka tym bardziej kulturalny tlumik.ja mam u siebie podobny tlumik i juz go wymieniam bo w trasie nie da sie z tym jezdzic,powyzej 4 tys obr. wyje strasznie i w drgania wpada.do pojemnosci 2.0 polecam jesli zalezy ci na takim basowy to jakis o wiekszej puszcze.a poza tym powiem ci jedno ze takie tlumik nie sa wieczne jak kazdy mowi bo ta wata wyciszajaca szybko sie wypala i trzeba ja uzupelniac przynajmniej w tych tanich tlumikach.wiec rozwaz czy naprawde tego potrzebujesz?

Cytat:
wydaje mi sie ze ten tlumik nawet z silencerem bedzie glosny poniewaz ma mala puszke.czym wieksza puszka tym bardziej kulturalny tlumik

tu bym sie nie zgodzil...mam tlumik elteca, zakladany wlasnie w eltecu..i byli milo zaskoczeni..jak ladnie chodzi ich tlumik..mimo ze puszka byla 2 mniejsza od oryginalnego tlumika...chcieli odrazu, cos dokladac zeby dzwiek nie byl za glosny a tu mila niespodzianka..wiec chyba nie ma na to reguly..moj milo pomrukuje basem do 3500 tys a powyzej sie wycisza wiec w trasie jest naprawde ok mozna smialo rozmawiac i nic nie meczy...w sumie tak mi mowil wlasciciel elteca jak mi go montowali, ze wtrasie sie wycisza i tak jest..jezdze juz na nim 3 rok i nie widac zadnych oznak zuzycia..

Zastanawiam sie nad wyrobami firmy Ultera slyszalem ze sa dosc dobrej jakosci ma ktos z was tlumiczek tej firmy?
Wpadl mi w oko ten model:
moto.allegro.pl/show_item.php?item=82226768

moto.allegro.pl/show_item.php?item=83139100

Bardziej pasowalby do ksztaltu coupe ten owalny chyba.

[ wiadomość edytowana przez: Daniello_ dnia 2006-01-25 21:59:30 ]

[ wiadomość edytowana przez: Daniello_ dnia 2006-01-25 22:00:09 ]

Cytat:
2006-01-25 21:54:34, Daniello_ pisze:
Zastanawiam sie nad wyrobami firmy Ultera slyszalem ze sa dosc dobrej jakosci ma ktos z was tlumiczek tej firmy?

ja miałem podwójnego DTM od nich i byłem zadowolony

hehe i dalej śmiga w klubie bo kupił go ode mnie Czerwcu lub Artiro