MotoNews.pl
4 Soczewka a xenon? różnica w budowie klosza? (129014/0)

Soczewka a xenon? różnica w budowie klosza?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Z góry mówię, że starałem się znaleźć coś na ten temat, lecz nic konkretnego nie trafilem.

Chodzi o taką sprawę: rozbiłem cały przód w omesi, fabrycznie mam (miałem) xenony. Przetwornice i cała strona elektryczna jest ok. Rozbite są klosze, całkiem razem z odbłyśnikiem.

Czy ktoś miał w ręku obydwa reflektory?? tzn. soczewke i xenon...
Jak jest różnica w konstrukcji samej lampy?? konstrukcyjnie żarówki się różnią, da się jakoś oryginalne gniazda na żarówki xenonowe przemontować. Soczewki są dużo tańsze.

Jak wygląda jakość dostępnych reflektorów soczewkowych i jak xenonowych?? Ja miałem Helle w oryginale. Depo?? wyglądają ok... ale czy są warte zainteresowania??

Pozdrawiam
Wesołych Świąt życzę...

na forum była już dyskusja na tematż że DEPO to dziadostwo, ja osobiście wymieniałem jeden reflektor w 14 Nissanie (na DEPO) i ten nowy świecił gorzej niż 14-letni oryginał!!

O Depo wypowiem tylko jedna rzecz jeżeli chodzi o kierunkowskaz to kiedyś do Omegi z Depo nie mogłem dopasowac zawsze coś było nie tak (pasowałem po kolizji) wreszcie (zapłaciłem 20 zł) po małym wqurwie pojechałem na szrot kupiłem uzywany i bez wiekszych starań dopasówałem a tamten rzuciłem w kąt. Po jakimś czasie znajomemu ukradli własnie taki kierunek to mu podarowałem bo jego auto bezwypadkowe, wiec powinno pasowac. Ale ile smiechu wypitego piwa zeby wsadzic i trzymał sie ten kierunek bo o prawidłowym "lezeniu" na miejscu nie było mowy.

Wiec jak sobie auto robisz to kup pożadne lampy od tego zalezy bezpieczeństwo. A jak na handel zakładaj najtańsze niech nastepny własciciel sie martwi....
Bo teraz trudno auto sprzedać gdy złom na komisie stoi za grosze...

Na allegro masz xenony bez przetwornic za 500 zł komplet
to co kombinujesz z Depo