| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
nazzgool Opel Astra Caravan ( ... Przasnysz | 2005-12-25 11:13:47 Witam,
Postanowiłem zabrać się do wymiany radia na troszke lepsze niz zostawił poprzedni właściciel, i niestety straszny zonk: kostki nie ma, zasilanie wyprowadzone na 2 przewodach (czerwony + czarny) głośniki tylko przód zmostkowane do jednego wyjścia... liipa totalna. Troche przemontowałem, założyłem kostke, i działają 4 głośniki, radio działa, ale zostało mi ze 3 przewody i nie wiem do czego. Jakieś zielone i niebieski. Na razie jest tak że aby wyłączyć podświetlenie wyświetlacza muszę odpiąć panel (radio sony jakieś tam), musiałem zmostkować +12 akumulatora z +12 power. Chciałbym tak to poprawć żeby radio wyłączało się po przekręceniu stacyjki i wyjęciu kluczyków, tylko nie wiem jak.. Do czego są te pozostałe przewody? Czy Pony w wersji GLSi ma wysywaną elektrycznie antenę? |
nazzgool Opel Astra Caravan ( ... Przasnysz | 2005-12-25 15:31:29 Zostały takie przewody: zielony z czarnym paskiem, zielony z białym paskiem, czarny z zielonym paskiem, niebieski. Nie mam w tej chwili miernika, ale najwyżej pozycze z pracy i sprawdze. Chyba że ktoś się orientuje po kolorystyce... |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-12-27 17:00:35 po co ci miernik weź zwykły póbnik instalacji z zarówką za 5 zeta -
4 kable powiadasz? od strony auta czy radia? - poza głośnikami i zasilaniem od strony auta mozesz mieć: +12 podświetlenie - daje sygnał do zmiany poświetlenia w aucie + wejscie sterowania anteną elektryczną + po stacyjce +12 w radiu - wejscia jak wyzej do tego - wejscie mute do telefonu, wyjscie na sterowanie wzmacniaczem (jesli oddzielne często to samo co steruje anteną), i wiele innych u mnie np wejscia po niskich, wyjscie na sub, na podczerwień oczko odbiornika itd itd... sprawdż pojawianie sie tam +/1 12 zaleznie od stacyjki i swiateł i powinieneś być w domu.... pisz |
nazzgool Opel Astra Caravan ( ... Przasnysz | 2005-12-27 18:17:50 Te przewody to są w instalacji samochodu a nie po stronie radia. Muszę wziąść sie i wypróbować, tylko szkoda mi radio spalić ![]() |
![]() humbac HF MEMBER Lublin | 2005-12-28 09:09:21 podlacze sie pod temat i zapytam:
jaki kabel (od strony auta) odpowiada za to ze gdy wlacze swiatla to wyswietlacz radyjka przygasa ![]() |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-12-28 10:47:31 za przygasanie podświetlenia odpowiada kabel który daje +12 po właczeniu swiateł .... |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2005-12-29 22:41:24
Przeważnie na kostkach opisany jako "ilumination", ja tak miałem w blaupunkcie poprzednim. [ wiadomość edytowana przez: gadiemus dnia 2005-12-29 22:42:00 ] |