MotoNews.pl

Odchudzanie zamachu. gdzie i za ile robia?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chodzi o cos takiego jak na fotce

też jestem ciekaw

ile wazy takie kolo? ja odchudzilem kolo od 1100 ccs, zdjal ile sie dalo (tylko na obwodzie zeby nie ruszac styku z dociskiem) i zdjal ok 2.5kg, ale i tak to juz duza roznica jest w zachowaniu silnika.

ja mam kolo od 16v (tarcza 190mm) i nie bardzo jest jak i gdzie zdejmowac dlatego pytalem o cos takiego jak na fotce.

Cytat:
2005-12-25 20:27:18, ZoLt4R pisze:
ja mam kolo od 16v (tarcza 190mm) i nie bardzo jest jak i gdzie zdejmowac dlatego pytalem o cos takiego jak na fotce.

pojdz mozgu do frezera za zdjeciem i popros go zebys mial tak na zdjeciu...trudne...

[ wiadomość edytowana przez: Koniu dnia 2005-12-25 22:08:05 ]

ja mam jakies koło bodajze od pandy 1.3 w dieslu ale nie jestem pewien wiem że ma ten caly amortyzator,jak chcesz zrobie ci jutro foto, bo leży to i rdzewieje

Sproboj u Światka. Wiem ze nie jest najlepszy ale to jedyne co przychodzi mi do glowy. Przynajmniej nie bedziesz mial watpliwosci czy jest wywazone (choc to wlasciwie mozesz zrobic sam).

podepne sie do tematu

z czego wziasc lozysko zeby osadzic maluchowski zamach?
srednica to 25mm

Cytat:
2005-12-25 22:03:03, Koniu pisze:
pojdz mozgu do frezera za zdjeciem i popros go zebys mial tak na zdjeciu...trudne... [ wiadomość edytowana przez: Koniu dnia 2005-12-25 22:08:05 ]

to zes mnie rozsmieszyl.. , jak chcesz to w swoim kancie zakladaj kolo zrobione u pana henia "o panie ma byc tak jak na zdjeciu". ja nie mam zamiaru.

@mali: swiatek tylko toczy, i wywaza, a tu wlasnie trzeba zastosowac zabieg "wycinania" bo w tym kole o ktorym pisze samym toczeniem niewiele sie zdejmie

A masz jakies wonty do pana Henia

Cytat:
2005-12-26 02:04:12, ZoLt4R pisze:
to zes mnie rozsmieszyl.. , jak chcesz to w swoim kancie zakladaj kolo zrobione u pana henia "o panie ma byc tak jak na zdjeciu". ja nie mam zamiaru. @mali: swiatek tylko toczy, i wywaza, a tu wlasnie trzeba zastosowac zabieg "wycinania" bo w tym kole o ktorym pisze samym toczeniem niewiele sie zdejmie

dobry zakład obróbki skrawaniem ze sprzętem cnc myśle że zrobi to profi,potem tylko wyważyć.
"wycinanie" to frezowanie...

wywazanie zalatwi swiatek, generalnie znalazlem juz jedna opcje za 250-300 zet na gotowo

Cytat:
2005-12-26 02:04:12, ZoLt4R pisze:
to zes mnie rozsmieszyl.. , jak chcesz to w swoim kancie zakladaj kolo zrobione u pana henia "o panie ma byc tak jak na zdjeciu". ja nie mam zamiaru. @mali: swiatek tylko toczy, i wywaza, a tu wlasnie trzeba zastosowac zabieg "wycinania" bo w tym kole o ktorym pisze samym toczeniem niewiele sie zdejmie

ty mnie jeszcze bardziej rozbawiles skoro zrozumiales ze masz isc ze zdjeciem i panie zrob mi pan jak na zdjeciu bo ktoś tak ma i ja też chce bo ponoć tak jest dobrze.
Nie sącz już piany z ust...terierku

fajny watek odkopalem

szukam kogos najlepiej w wawie kto mi odchudzi zamach ( toczenie + ew. frezowanie)
no i potem wywazy

albo moze byc gdzies w pl byle dobrze zrobili ( no i w miare niedrogo ), bo jak mi wal pierdolnie to rozszarpie

kuś takie rzeczy robi?

Cytat:
2007-06-23 00:58:58, flapjck1 pisze:
fajny watek odkopalem szukam kogos najlepiej w wawie kto mi odchudzi zamach ( toczenie + ew. frezowanie) no i potem wywazy albo moze byc gdzies w pl byle dobrze zrobili ( no i w miare niedrogo ), bo jak mi wal pierdolnie to rozszarpie kuś takie rzeczy robi?

ja chyba na krasnobrodzkiej robilem - jutro poszperam w papierach to bede wiedzial. Oczywiscie z wywazaniem

Cytat:
2007-06-23 00:58:58, flapjck1 pisze:
kuś takie rzeczy robi?

tak

a ceny jakies? orientacyjne nawet?

za samo stoczenie znaczy zebranie około 20-30% masy + wyważenie coś w granicach 90zł, najlepiej to jakbyś zadzwonił i mu pomarudził bo on czasem lubi "zmoty" odmawiać

pozdro