| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
LuckyS Pełnoprawny Klubowicz ASTRA CARAVAN Łódz-ka | 2005-12-27 23:06:58 Miałem trochę inny problem, odkleiła się okładzina od szczęki i czasem mi blokowało przy cofaniu, natomiast do przodu "tylko nieznacznie" tarło musiałem zdjąć kołpak żeby mi się nie stopił. Wymieniłem szczęki własnie na Ferrodo -kpl 87PLN ale moje to kombi (szczęki bez rowków wymiar chyba 200 coś x 40 lub 45 teraz dokładnie nie pamiętam).
A te z rowkami są mniejsze, też Ferrodo kosztowały 52PLN i pasują do kadeta,astry i viki ale nie wiem dokładnie do których ver silnikowych; tyle zdążyłem przeczytać na pudełku bo chcieli mi je wcisnąć ale mój mechanik był czujny .
Ceny mam z InterCarsu z rabatem mechanika. A może sprawdzcie samoregulatory? Może coś nimi nie tak? |
Pablo_astra Opel Astra Grajewo | 2005-12-27 23:16:38 Ja bym sprawdził rozpurke szczek Jest ona odpowiedzialna za pozycjoniwanie szczekMoze byc za mocno wytarta rozpurka lub miejsce styku na szczece i wtedy moze cos sie złego dziacJa bym na to zwrócił uwage. Kiedys w beemce jakijs robiłem. Pozdrawiam |
![]() MAJA_kula Pełnoprawny Klubowicz OPEL ASCONA C GSI 16V Szczecinek/Gdynia | 2005-12-27 23:24:10 A czy to sie starla ta okladzina co jest zaczepiona linka recznego???duzo by to dalo do zbadania sprawy.A bebny rowka nie mialy.wiec musial sie zrobic ale nei mam pewnosci.Cylinderki to jakies 25zl.takiego obiawu nigdy nie mialem ale wydaje mi sei ze to sie blokuje albo linka albo regulator rozstawu szczek.tanie dwie sroby z tylu na klucz 19, |
Paladinus Opel CorsA Łódź - Ruda Pabianicka | 2005-12-28 01:55:03 Ewentualnie mógł jak u mnie pęknąć jakiś bolec. |
SWEK OPEL ASTRA Legnica | 2005-12-28 12:42:56 Co jakiś czas przydarza mi się to samo, prawy tył. Nie zostawiam na ręcznym i jest dobrze. Tylko zimą.Ciekawy jestem, w czym tkwi problem.
Pozdrawiam. |
Pablo_astra Opel Astra Grajewo | 2005-12-28 12:43:09 szczeki i bebny sa zuzyte do tego stopnia ze nawet przy najmniejszym styku sa tak dopasowane ze tak jakby sie klinują (maja te same promienie krzywizmy) natomiast szczeka powinna miec nieco inny promien niz beben to jest warunkiem nieklinowania sie szczek w bebnach. |
![]() _Arti_ Forumowicz Opel Bieruń | 2005-12-28 16:17:50 problem reozwiązany powodem była zbyt luźna sprężyna dolna.
Wywierciłem w nowych szczękach nowe otwory po pół cm od oryginalnych i na hamca zasadziłem spręzyne, ręczny łapie teraz równo, i hamulec działa git dodam że założyłem tez nowe szczęki. Pozdrawiam u mnie komplet sprężyn kosztuje nieco ponad 20 zł na dwa koła ale nie kupiłem bo tamte były jeszcze dobre. Dzięki za rady i opinie |
Prowo Forumowicz ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2006-01-06 13:17:35
Coś wiadomo? Mam dokładnie tak samo i w tym samym, a nie chcę rozbierać bez potrzeby / przygotowania. ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |