| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
TROLL SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW 525 TDS kombi, ... Sz-n | 2005-12-28 00:51:01 Z A P Ł O N
- być moze, że jest żle ustawiony.Na chwilę obecną nic innego mi nie przychodzi do głowy . . . |
Weider SYMPATYCZNY GOŚĆ samara sosnowiec | 2005-12-28 15:14:38 tez uwazam ze zaplon |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-12-28 18:01:20
Moze bys troszke spowaznial Mike, kolega ma problem, a twoj post wyglada niezbyt elegancko i moze wprowadzac w blad |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2005-12-28 18:12:32 Witam
odłączaniem wody??? chyba paliwa??, ale zgadzam się z tym, to moze być membranka, w ogóle problem tkwi chyba w paliwie, pompka paliwa?.. lub gaźnik, to co pisze Mike, wygląda mimo nieco hmm... frywolnego tonu bardzo prawdopodobnie, obawiam się że bez rozbiorki, przegladu, amoże tylko przedmuchania gaźnika się nie obejdzie |
DJ_DAR3K Łada Samara Kraków | 2005-12-28 20:31:44 ja mam cos podobnego tyle ze mi sie wydaje ze to od sprzegla, tak jakby nie bylo ciaglosci tylko puszcze gaz pozniej nacisne i dopiero po chwili ciagnie ja a jak to zrobie tak szybko to poszarpie ladziana..... |
montigniac Samara Sosnowiec | 2005-12-29 21:44:55 Witam ponownie! Dzisiaj autko zawiozłem do mechanika.Wyczyścił gaźnik, zmienił świece, wymienił filtr paliwa.Jednak jak przyduszało, tak przydusza dalej. Myślę,żeby wymienić sobie ten moduł, o którym pisał MikeB.Jeśli nie to, to nie wiem co jest!Będę szukał dalej! Dzisiaj wykręciłem elektrozawór i wyczyściłem styki oraz krańcówkę przy przepustnicy.Jutro jadę do Wadowic.Mam nadzieję, że autko mnie nie zawiedzie!Dziękuję za wypowiedzi! Pozdrawiam wszystkich!! ) |
mwarchalowski Loża Szyderców BMW 316ti / Polonez ... Wrocław / Zakopane / Żywiec | 2005-12-29 21:55:27 A co z zapłonem?? |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2005-12-29 23:08:24
Mam nadzieję, że źle Ci nie doradziłem*, ale moduł jakby co i tak Ci się przyda na przyszłość, ale jeśli to on się okaże winnym, na Twoim miejscu kupiłbym jeszcze jeden i woził w zapasie
*) Bazuje po prostu na swoich doświadczeniach i bardzo mi przypominają opisane przez Ciebie problemy z tymi, które ja miałem. Zatem życzę powodzenia ![]() |
montigniac Samara Sosnowiec | 2006-01-05 12:21:33 Witam ponownie bardzo serdecznie! Miałem w zapasie moduł,wymieniłem,ale to nie on Zapewne zapłon,ale to i tak teraz mało istotne - autko wczoraj wieczorem uratowało mi życie! Najechałem na tył wolnojadącego prawym pasem A4 w kierunku katowic tira.Zniszczenia są poważne,ale mnie nic sie na szczęście nie stało! Poszukuję maski silnika, prawego błotnika, przedniego pasa, przedniego prawego słupka, prawego refeltora i kierunkowskazu przedniego i bocznego, chłodnicy, prawego lusterka, przedniej szyby, prawego nadkola wraz z mocowaniem kolumny,chociaż jak powiedział mechanik, nadkole da sie jeszcze naprawić, bo nie jest bardzo mocno zfatygowane. Jak znajdę części to pozostanie mi poszukać dobrego,taniego warsztatu. Pozdrawiam wszystich forumowiczów i użytkowników Lad! |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2006-01-05 12:41:14 Dobrze, zes caly....
autosiewyklepie,z opisu potzrebnych czesci wnosze,ze uszkodzenia sa powierzchowne... oberwalo glownie poszycie i pas.... Jestes pewien, ze slupek da sie wymienic??? co do tego duszenia.... a moze powietrza za duzo? Moze gaznik luzny na podstawce i gdzies bokiem lapie? co? |
Grzegorz75 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara 21093 Zgłobice | 2006-01-05 13:06:04 No to teraz Cię przydusiło. Rozumiem iż masz samarkę z noskiem i krótką maską. |
montigniac Samara Sosnowiec | 2006-01-05 13:48:38 Ano,przydusiło... Tak, mam samarkę z noskiem i krótką maską. Co do słupka, mechanik powiedział, że da się go wymienić, ale muszę mieć słupek ze szrotu bo w sklepie samego nie kupię. Powiedział jeszcze,że jak nie znajdę takiego to go dorobi:-|. Gaźnik sprawdzałem, wszystko się trzyma. Mam podejrzenie,że może brać "lewe" powietrze przez serwo, ale serwo jest nowe! Ostatnim razem jak miałem problemy z silnikiem to rzeczywiście przez serwo! Wtedy się naciąłem na nieuczciwy warsztat, w którym musiałem zapłacić 350zł za zdjęcie i czyszczenie głowicy.Panowie podejrzewali,że nieprawidłowa praca 3 cylindra jest spowodowana przez wypalone gniazda zaworów.Jak sie okazało, przyczyna była gdzie indziej, bo w nieszczelnym serwie. Zresztą wtedy hamulec był twardy, a teraz jest OK. |
MikeB SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada USB,LPT,TCP,AT, ... Zaśnieżony Kaczogród | 2006-01-05 14:00:59 Taa, najważniejsze, że żyjesz, samochód uda Ci się naprawić
Ja już sam nie wiem, co Ci doradzić, może pomyśl jeszcze raz o przedmuchaniu gaźnika. A może to pływak? |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2006-01-05 21:27:16 To juz nie ma znaczenia czy z noskiem czy nie - po takiej kraksie mozna przerobic Ale lepsza jest chyba jednak z noskiem, bo te nasze (tzn. moja i Grzegorza) maja problemy z otwieraniem maski podczas jazdy, bo powietrze dostaje sie przez grill pod spod i wypycha maske, a niestety ze blacha nie pierwszej mlodosci to latwo sie gnie i pozniej albo sie otwiera sama, albo ciezko ja otworzyc, bo sie deprofiluje...
Ale wracajac do tematu - ja bym polecal dobrze przejrzec zaplon, aparat zaplonowy. Mialem podobne problemy - dusilo sie, gaslo. Okzalo sie, ze do wymiany poszed palec rozdzielacza, kopulka plus regulacja - to nie sa jakies wielkie koszty, wiec mozna sprobowac szukac tam ![]() |
![]() Koz3r SYMPATYCZNY GOŚĆ VW Golf MK3 GTI 2.0 ... Białystok | 2006-01-08 12:59:19 Ja bym stawial na pompke paliwa...
Pozdrawiam |
montigniac Samara Sosnowiec | 2006-03-20 17:00:47 Witam ponownie po przerwie! Autko juz wyremontowane. Jak tylko bede je mial w garażu to zabiore sie za usuwanie usterki,która dwa miesiące wcześniej opisywałem |
onucy SYMPATYCZNY GOŚĆ łada samara lublin | 2006-03-23 17:22:37 niedawno mialem takie same objawy okazało sie ze to wina kabli od s
wiec |