MotoNews.pl
12E36 sterownik komputera - wymiana (129453/0)

E36 sterownik komputera - wymiana

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
mam pytanko :
mam uszkodzony immobiliser w aucie czy jesli wyrzuce EWS chip z kluczyka to czy bede musiał wymieniac tez komputer z auta na taki z auta w jakim nie było immobilisera.
Czy komputer jest ''trwale '' polaczony z immo ?
auto - e36 silnik 1,6 m43

Cytat:
2005-12-29 15:37:57, dominob pisze:
Witam mam pytanko : mam uszkodzony immobiliser w aucie czy jesli wyrzuce EWS chip z kluczyka to czy bede musiał wymieniac tez komputer z auta na taki z auta w jakim nie było immobilisera. Czy komputer jest ''trwale '' polaczony z immo ? auto - e36 silnik 1,6 m43

w róznych autach jest róznie, widziałem filmiki jak podmieniano sam komputer by wyeliminowac immo, co sugerowałoby, że jak podłaczy się kompa "bez immo" to działa bez problemu. pzdr

JEZTOM ma racje kluczyk jest przypisany do kompa ale można to ominąć bo można zaadoptowac nowy kluczyk trzeba mieć odpowiedni sprzęt

no i racja racja w kompie z mojego auta jest dodatkowa plytka od immo w kompie od inneg auta bez immo jej nie ma co oznaczałoby ze jak wspomnieliscie immo jest trwale placzone z kompem nie mozna sobie od tak wyrzucic nagle immo i jezdzic , swoja droga podziwiam tych ktorzy potrafia takie auto ukrasc w kilkanascie sekund.........

no to masz co podziwiać, ja im powiem :huj im na imię

przylaczam sie do panasamochodzika , niech ktos zapracuje uczciwie, a nie zabiera drugiemu. W Polsce powinno powstac prawo jak w srednoiwieczu- za kradziez "AMPUTACJA REKI", a ze to Polska ta tak dla przestrogi, od razu dwie. po trzech miesiacach takich praktyk, mozna by zostawic worek zlota w otwartym aucie i by nie zginol

nie nie to nie jest tak ze dla mnie złodziej to guru heh chodzi o to ze kiedy mam taki problem nikt nie potrafi mi pomoc a pomyslec ze sa takie sposoby ze w kilka sekund ktos odpala takie auto ... co do immo mje auto stoi juz 2 miesiace jestem ku...zdołowany

..nie pociesze cie,ale moze poszukaj takiego co odpali twoja bawarie w kilka sekund i powiedz o co chodzi,bo kur.. wszystko jest dobrze do momentu gdy w bmw wystapia wlasnie problemy z elektronika!wowczas zaczyna sie robota!

znam takiego jednego ale aktaulnie siedzi w niemczech w pierdlu

hehe też takich znałem ale pojechali do niemiec na radia i siedzą takze w kiciu takze ci nie pomogą, ale jak wyjdą to was umówię

i wymieniłem kompa i juz jest ok

huu to ładnie musiałeś się kasowo wypstrykać

komputer na allegro za 400 zł , 170 zł mechanik

170 za podpiecie jednej wiązki??? ollala..

nie nie znalezienie usterki podpinanie do kompa itd na pocztaku swir chciał 300 zł ale udłao mi sie poplakac ze studiuje i takie tam