MotoNews.pl

Jakie mogą być objawy uszkodzonego modułu rozdzielacza zapło

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakie mogą być objawy uszkodzonego modułu rozdzielacza zapłonu?

nie odpala,cobyś nie robił!!!!

Zimny odpala ,chodzi do zagrzania się silnika,można nawet jechać,gaśnie,nie można go odpalić na ciepłym,stygnie znowu zapala.

Dzięki Zal ale chodziło mi o mniej oczywiste objawy.

U mnie odpala z trudem z pedałem w podłodze trzensie sie jakby na 2 cylindrach chodził, bez gazu gaśnie.

Cytat:
2006-01-02 11:10:30, koperfil pisze:
Dzięki Zal ale chodziło mi o mniej oczywiste objawy. U mnie odpala z trudem z pedałem w podłodze trzensie sie jakby na 2 cylindrach chodził, bez gazu gaśnie.

To może byc wina przewodów wys. napiecia, palca rozdzielacze i kopółki. Jeśli objaw wystepuje na benzynie a masz instalacje gazową i na gazie chodzi ok to mogą być zapieczone wtryski.

Cytat:
2006-01-02 11:10:30, koperfil pisze:
Dzięki Zal ale chodziło mi o mniej oczywiste objawy. U mnie odpala z trudem z pedałem w podłodze trzensie sie jakby na 2 cylindrach chodził, bez gazu gaśnie.

dokladnie mialem takie samy objawy-jak sie okazalo do wymiany
byla kopulka rozdzielacza a przy okazji palec-za 25zl chodzi jak
talala

Jesli to nie to to obstawialbym modul(ten pod kopułka rodzielacza)
ewentualnie tzw czujnik halla

Powodzenia

Tak przy okazji wlasnie ogladalem allegro i znalazlem moduł za
90zł jak chcesz to sobie na go obejzyj http://allegro.pl/show_item.php?item=79492684[addsig]

Chwilowo odwołuje alarm.
Wczoraj sam sie naprawił i odpalił, nic nie robiłem a tu taka niespodzianka .

Cytat:
2006-01-03 12:41:33, koperfil pisze:
Chwilowo odwołuje alarm. Wczoraj sam sie naprawił i odpalił, nic nie robiłem a tu taka niespodzianka .

No, to niedługo znowu Cię to spotka czego oczywiście nie życze... To też jeden z objawów, że moduł się kończy - działa, nie działa