Kontrolka komputera

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wie ktoś co oznacza jak kontrolka komputera (ta obok zegarka) świeci się dłużej niż powinna? Miałem robiony ostatnio rozrusznik, potem robiłrm reset kompa bo dostał świra od ciągłego odłączania i załączania akumulatora. Silnik pracuje mi bardzo ładnie, nic nie widzę żeby mogło być nie tak, a kontrolka kompa świeci mi się przy zapalaniu o wiele dłużej niż się świeciła. Co to oznacza?

Ale czy to aby nie jest dioda od alarmu lub immobilisera?

Od immobilisera nie, natomiast od alarmu owszem, obsługuje również fabryczny alarm, ale również konputer. Po włączeniu zapłonu informuje o diagnostyce komputera, czy są jakieś niesprawności czy nie.

[ wiadomość edytowana przez: Wojo dnia 2005-12-31 14:05:36 ]

A to nie wiedziałem. Ta dioda jest bardzo skąpo opisana we wszystkich książkach i instrukcjach.

No właśnie dlatego nic nie wiem więcej. Nie pracuje w trybie awaryjnym, bo pompa paliwa się wyłącza.

[ wiadomość edytowana przez: Wojo dnia 2005-12-31 14:32:05 ]

moja tez kiedys swiecila krotko....teraz swieci dluzej...ale zyje i jezdze

Moja swieci sie z 10 sekund jak nie lepiej.

sygnalizuje rozgrzewanie sondy lambda - dlatego dluzej sie swieci bo jest zimniej

Borys, chyba nie do końca. Bo świeciła mniej więcej tyle samo co kontrolki od rezerwy paliwa i płynu spryskiwaczy, i (po resecie wczoraj) nagle zaczeła się świecić tak ze 3-4 razy dłużej. Zawsze świeciła się tyle samo czasu, zeszłej zimy też

Chyba spróbuje go jeszcze raz zresetować, jak mi się będzie chciało, a szybko to nie nastąpi, bo to by był 5 reset w przeciągu półtora miesiąca

A resetowaliście odkąd się tak długo świeci?

A jak u was też świeci się długo i żyjecie, to sie nie bede przejmował za bardzo

[ wiadomość edytowana przez: Wojo dnia 2005-12-31 21:59:43 ]

nie mam porownania bo kontrolki rezerwy i plynu spryskiwacza u mnie nie dzialaja

Hmm, na oko... to tak z 5 sek. się świeciła, a teraz to dłuuuugoooo, może z 15-20sek.

no dokladnie. kiedys gasla z rezerwa i spryskiwaczem. teraz pali sie dluzej...hmmm nie zalezni od temp otoczenia.
trwa to juz...a pewnie z 7 miesiecy. wiem ze kiedys zdarzylo sie to pare razy sporadycznie...a pozniej juz tak zostalo.
ale nie szukalem dziury w caly i dalem sobie spokoj. po prostu TTTM