Kolektor

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wczoraj byłem u znajomego diagnosty i powiedział zebym uszczelnił kolektor bo to jest przyczyna dużego spalania .
Mówił ze jak kolektor bierze lewe powietrze to sonda myśli ze ma za mało paliwka i komp wtedy szaleje itp... czy uszczelnienie tego jest trudne i ile moze to kosztować ?

Uszkodzenie uszczelki pod kolektorem ssacym b czesto powoduje nierowna prace na gazie na wolnych obrotach auto gorzej sie zbiera i tak jak mowisz wiecej pali. Ja za wymiane uszczelki zaplacilem 40zl w tym 12zl uszczelka Mam znajomego mechanika w Poznaniu jest b dobry i nie naciaga ludzi.Pozdrawiam

Witam,
A dzieje się coś oprócz dużego spalania? Mój kolega miał niewielkie rozszczelnienie kolektora ale objaw był taki, że silnik nierówno pracował, trząsł się jak galareta.

Cytat:
2006-01-01 13:22:36, orfeusz pisze:
Witam, A dzieje się coś oprócz dużego spalania? Mój kolega miał niewielkie rozszczelnienie kolektora ale objaw był taki, że silnik nierówno pracował, trząsł się jak galareta.

wlasnie nierowna praca na wolnych obrotach rzucanie silnikiem i niemoznosc wyregulowania wolnych obrotow, gasniecie po wrzucenia na luz w czasie jazdy i duzo wieksze spalanie

u mnie dopiero jak się doda gazu to łapie lewe powietrze